[javascript] źródło strony w zmiennej

0

W kodzie strony html chciałbym zamieścić skrypt javascript, który byłby w stanie przechwycić kod innej strony w celu późniejszego obrobienia. Czy coś takiego jest możliwe z poziomu JavaScriptu? Jeśli tak to super ;) jeśli nie to proszę o przykład w PHP.

Pozdrawiam tych, którzy mi pomogą ;P

0

czy w js się da? nie wiem
ale w php wyglada to tak:
$tresc=file_get_contents("http://strona.pl");

0

Możliwe jest tylko w przypadku, gdy chcesz odczytać stronę z tej samej domeny co strona, która jest wyświetlana (AJAX). W przeciwnym przypadku trzeba użyć proxy po stronie serwera.

0

tyle że przy korzystaniu z AJAX'a też używa się PHP

// co ma JS po stronie klienta do języka po stronie serwera? równie dobrze możesz zasysać statyczny html, cgi, .net, ruby, java, perl, cokolwiek - Ł

0

czemu, tak twierdzisz? to że ajax głównie służy do obsługi formularzy, naczy z tym jest kojarzony, to wcale nie można mówić że potrzebne jest do niego php.

0
nav napisał(a)

Możliwe jest tylko w przypadku, gdy chcesz odczytać stronę z tej samej domeny co strona, która jest wyświetlana (AJAX). W przeciwnym przypadku trzeba użyć proxy po stronie serwera.

W takim razie proszę o jakiś mały skrypt, lubię zastosowanie a nie teorię :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1