Co to za modyfikator

0

Witam,
podczas przeglądania kodu sklepu internetowego, natrafiłem na taki oto kod:

@mail($dokogo, $temat, $tresc);

Stąd moje pytanie:
co robi modyfikator

@
??

Czym się różni funkcja z @ od tej bez?

Dzięki i Pozdrawiam

0

niczym sie różni, operator te oznacz, że w przypadku błędu nie zostanie on zakomunikowany w postaci komunikatu na stronie

0

@ wycisza bledy (zdaje sie, ze E_WARNING i E_NOTICE). Czyli jesli
mail(cos) sie nie uda to dostaniesz komunikat o bledzie (zakladajac, ze w ogole sa wyswietlane), a
@mail(cos) wygeneruje blad, ale go nie zobaczysz. Drugi sposob pozwala na ciche kontynuowanie skryptu, ze niby nic sie nie stalo.

0

Dzięki bardzo :-)
Podejrzewam, że chodzi o bezpieczeństwo sklepu.

Pozdrawiam

0

Zamiast takiej konstrukcji lepiej dać raz error_reporting(0) zamiast robić to przy kazdej funkcji :> [@ wykonuje error_reporting(0) dla metody przed którą stoi. Potem jest przywracany stary poziom]

0
johny_bravo napisał(a)

@ wycisza bledy (zdaje sie, ze E_WARNING i E_NOTICE).

Wycisza komunikaty. Wszystkie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1