{JS}div w funkcji javascript

Odpowiedz Nowy wątek
2008-02-20 14:09
jacus1
0

Witam w JS umiescilem taka funkcje :

function LoadListArt_MW(path) 
{
    nowe_Okno= window.open(path, 'okienko', 'resizable=no, status=no, width=1000, height=600')      

nowe_Okno.document.write('<div id="div_save" style="position:absolute;width:320pt;height:50pt"> <table border="0" style="font-size:9pt;font-family:Tahoma"> <tr> <td style="padding:10 5"> <img src="IMG/progress1.gif" /> </td> <td> <b>trwa ładowanie listy ... </b> </td> </tr> </table> </div>');                                                   
}

Problem w tym ze nie wiem teraz jak wylanczyc pokazujacy sie panel DIV dla pop-up w momencie gdy lista danych zostanie zakończona.

Pozostało 580 znaków

2008-02-20 14:16
0

nie rozumiem, ale możliwe że chodzi ci po prostu o nowe_Okno.close(), tyle że wcześniej nowe_Okno musi być zmienną globalną (zadeklarowaną na poziomie kodu, poza funkcją)
możliwe że chodzi też o nowe_Okno.document.getElementById('div_save').style.display='none';
opisz dokładniej

a document.write to ogólnie zły pomysł w jakiejkolwiek postaci


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2008-02-20 14:46
jacus1
0

No wlasnie o to chodzi :

nowe_Okno.document.getElementById('div_save').style.display='none';

tyle że to komende wywolywalbym w pop-up i chyba przez

opener.nowe_Okno.document.getElementById('div_save').style.display='none';

Niestety nie działa bo wywolany DIV z okna nadrzednego, jakby przyslanial caly kod w pop-up i pokazuje sie w nieskonczonosc.
Jaki wiec inny sposob zastosowac, skoro ten jest zły ?

Pozostało 580 znaków

2008-02-20 15:05
0

no to wtedy samo
document.getElementById('div_save').style.display='none';
ale mi sie też to dziwne robi bo moim zdaniem wywołanie document.write dla okna powoduje zatrzymanie ładowania tej strony która tam powinna być, wyczyszczenie dokumentu i wpisanie tylko tego co w nawiasie ale nie testowałem to nie wiem
nie możesz po prostu tego diva dać na początku w kodzie tej strony która ma się pojawić w okienku i zrezygnować z document.write ? jeśli byś się zdecydował na takie coś to dodaj do diva jeszcze styl z-index:1000

gdybyś to chciał zrobić tak jak należy to moim zdaniem powinieneś się wesprzeć ajaxem


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0