[JAVASCRIPT] Brak zakończenia stałej znakowej

0

Witam,

Mam stronkę oraz kilka funkcji JS w osobnym pliku. Kiedy przeglądam stronę pod IE, pojawia się komunikat BRAK ZAKOŃCZENIA STAŁEJ ZNAKOWEJ. Przeanalizowałem plik JS i okazało się, że powodem błędu jest taka linia:

alert("Osiągnięto maksymalną długość wpisu = " + maksimum + " znaków");

Jak ją wykomentuję, to wszystko jest OK. Jaki jest w niej błąd?</b>

0

Miałem to niedawno w IE6 przy niepoprawnie (strona w UTF, JS w Win-1250) zakodowanych polskich znakach. Może to to?

0

jeżeli wszystko trzymasz w UTF, nie ma problemu ze znaczkami :)

0

zapisałem w notatniku plik ze skryptami jako utf-8 i działa :-)

dzięki [browar]

0

Notatnik to nie jest dobre narzędzie, gdyż na stałe zapisuje BOM na początku plików UTF-8 - 3 bajty, które czasem wyskakują w przeglądarkach jako 3 krzaczki.

0
Marooned napisał(a)

Notatnik to nie jest dobre narzędzie, gdyż na stałe zapisuje BOM na początku plików UTF-8 - 3 bajty, które czasem wyskakują w przeglądarkach jako 3 krzaczki.

Faktycznie trochę się z tym pomęczyłem, ale w końcu działa ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1