analiza kodu strony z http

0

sciagam sobie kod strony przez http, sciagam sobie za pomoca file(); , i wszystko dziala dobrze, dopoki strona nie jest zabezpieczona ciasteczkami, tzn zeby wejsc na podstrone przegladarka musi wyslac ciasteczka, jak poradzic sobie w takiej sytuacji. Bo to wyglada tak:

Jeste strona x, loguje się na nią, i wlasnie z czesci zalogowanej musze analizowac kod, podstron jest duzo, dlatego potrzebuje jakis mechanizm automatyczny. Da się to jakoś zrobić

0

curl

0

nie do końca znam file(), ale jeżeli można wraz z żądaniem wysłać nagłówek to odsyłaj ciacha tak jak przeglądarka

0
johny_bravo napisał(a)

curl

OK, przeglądałem manual php, ale dalej nie wiem jak tego użyć. Może drobna podpowiedź.

0

szukałem i nie znalazłem nic o wysylaniu za pomocą komend curl-a ciasteczek.

nigdy nie uzywałem curla do tej pory, wiec nie wiem jak to działa.

0

http://curl.haxx.se/docs/httpscripting.html

sekcja nr 10 czas szukania 30 sekund :)

0

W tym linku do szukajki co podalem sa ze 3 tematy z kodem z wysylaniem ciasteczek... Czy jak za 20 lat ludzie beda isc do pracy to pierwsza odpowiedz to bedzie 'szukalem, ale nie znalazlem'??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1