kolor w input dla IE

0

Witam wszystkich, proste pytanie, czy w ponizszej skladni jest jakis czeski blad, czy tez nie ma szans na kolor w input :

document.getElementById(+id_name_input+idp+).style.backgroundColor= '#FF6347';

id_name_input

  1. nameA_ ==> dla idp 555 czyli document.getElementById('nameA_555').style ...
  2. nameB_ ==> dla idp 934
  3. ...
0

daj więcej kodu

0

Witam ponownie

ort! sie w kodzie do tego momentu

element.setAttribute("onKeyUp", "RegToCount('"+id_name_input+"',"+param_id+")");

Tutaj tworze dynamiczny input, moze tutaj cos jest nie tak, dla IE bo w Firefox dziala

0

inaczej się dołącza zdarzenia do elementów. Poszukaj w necie funkcji addEvent - działa na wszystkich przeglądarkach.

0

addEventListener dla Gecko oraz attachEvent dla IE o ile dobrze pamiętam.

0
DzieX napisał(a)

addEventListener dla Gecko oraz attachEvent dla IE o ile dobrze pamiętam.
Jeżeli chcesz przypisać wiele funkcji pod jedno zdarzenie lub dynamicznie zakładać je i zdejmować, to i owszem

Jeżeli nie, to wystarczy:

element.onkeyup = function() {
  RegToCount( id_name_input, param_id );
} 

działa w każdej przeglądarce

0

Tak, ale to jest właśnie zły styl pisania w JS.

0
DzieX napisał(a)

Tak, ale to jest właśnie zły styl pisania w JS.

Hmm, zły styl powiadasz. Może i tak, ale nie wiem za bardzo dlaczego?
Taki kod jest uniwersalny, bardziej zrozumiały i jest go mniej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1