[js] Wczytywanie obrazka w js

0

Witam
Mam następujący problem:
Napisałem sobie (przerobiłem z kilku skryptów) skrypt który ładuje nazwę obrazka z pola wyboru a następnie ładuje go zamiast już istniejącego na stronie obrazka. Problem polega na tym, że na IE wszystko chodzi ok a na FF jest już problem - prawdopodobnie przy pobieraniu z pola wyboru nazwy pliku.
Oto kod:
Head

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Begin
browserName = navigator.appName;
browserVer = parseInt(navigator.appVersion);

ns3up = (browserName == "Netscape" && browserVer >= 3);
ie4up = (browserName.indexOf("Microsoft") >= 0 && browserVer >= 4);

function select_item(name, value) {
this.name = name;
this.value = value;
}
function get_selection(select_object)
{
contents = new select_item();
for(var i=0;i<select_object.options.length; i++)
if(select_object.options[i].selected == true)
{
contents.name = select_object.options[i].text;
contents.value = select_object.options[i].value;
}
return contents;
}
function doPic() {
if (ns3up || ie4up) {
window.alert("Za chwile załaduje się obrazek!");
//imd = document.getElementById('obrazek').name ;
//imgName = get_selection(imd);
imgName = get_selection(post.obrazek);
imgOn = ("img/news/" + imgName.name);
window.alert(imgOn);
//document.getElementByName('mainpic').src = imgOn;
document.mainpic.src = imgOn;
}
}
// End -->
</script>

Body

...
<img name="mainpic" src="img/brak.jpg" border=0>
...
Zdjęcie do newsa: <select size="1" name="obrazek" ><option>brak</option> <option>nowyrok3.jpg</option><option>4liga.jpg</option><option>prasa1.jpg</option><option>dowod.jpg</option></select>
<INPUT type=button value="Podgląd" onClick="javascript:doPic()">

Co może być nie tak ?

Pozdro

0

Naciśnij Narzędzia->Konsola Błędów i sprawdź gdzie jest błąd..

0
imgName = get_selection(post.obrazek);

W tym jest błąd tak jak podejrzewałem tylko jak go usunąć - w kontroli błędów napisało że Post nie został zdefiniowany [glowa]

Ok doszyłem już w czym był błąd - na ie nic sobie nie robiło jak napisałem sam post.obrazek ale ff już musi mieć wszystko dokładnie napisane - document.post.obrazek.

W każdym razie thx za pomoc ;-P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1