Wykonywanie makra z poziomu Task Scheduler Windows

0

Cześć Wszystkim :)
Mam plik .vbs, który chcę podłączyć pod harmonogramowanie zadań w windowsie aby makro zawarte we wskazanym pliku wykonywało się codziennie o tej samej godzinie. Mam kod, który otwiera mi zamknięty plik, wykonuje wskazane makro. Niestety mój plik zawsze powinien być otwarty ponieważ będzie używany 24/7. Proszę o pomoc w edycji kodu tak aby nie otwierał za każdym razem pliku a aktywował i wykonywał makro w tym już otwartym.

set xlApp = CreateObject("Excel.Application")
xlApp.DisplayAlerts = False
xlApp.Application.Visible = True
Set xlBook = xlApp.Workbooks.Open("C:\Users\X\Desktop\Nowy folder\test3\DEKLARACJA WYPALKI _27 vT.xlsm", 0, False)
xlApp.Run "Makro2"
Set xlBook = Nothing
Set xlApp = Nothing
0

Wiem, że dawno napisane. Świeżak jestem.
Spróbuj tak:

W pliku *.xlsm

Private Sub Workbook_Open()

  Applicatin.Run "Timer"
  
End Sub

w module

Sub Timer()

  Application.OnTime (Now + TimeValue("0:00:10")), "Macro2" 'makro uruchamiane co 10 sekund w otwartym pliku
  Application.OnTime (Now + TimeValue("0:01:00")), "Macro2" 'makro uruchamiane co minutę w otwartym pliku
  Application.OnTime (Now + TimeValue("1:00:00")), "Macro2" 'makro uruchamiane co godzinę w otwartym pliku

End Sub

W Twoim makrze

Sub Macro2()

'Twoje makro'
'na końcu ponowne uruchomienie timera'

  Applicatin.Run "Timer"
  
End Sub

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1