[Ku Pamieci]POmocY! CZy ktos POmoglby Mi napisac Program ?

Programer
2006-09-08 22:26
Programer
0

SIemka chodzi konkretnie o cos takiego...Ma byc to program w jezyku C w trybie consoli....

Proponowalbym napisanie programu do zarzadzania taksowkami

Zalozenia:

Program przechowuje liste dostepnych wolnych taksowek

Program przechowuje liste niedostepnych zajetych taksowek

Program przechowuje liste wezwan

Dyspozytor ruchu może dodac wezwanie, w tym celu przechodzi
Do odpowiedniego widoku w którym wybiera taksowke z listy dostepnych
taksowek
I definiuje czas realizacji takiego polaczenia, oraz telefon, adres,
imie i nazwisko osoby
Wzywajacej taksowke => z punktu widzenia implementacji przenosi pan
strukture
Z listy dostepnych taksowek na liste niedostepnych, na liscie dostepnych
przestaje być
Taksowka widoczna, natomiast jest widoczna na liscie niedostepnych

Gdy dyspozytor ruchu wchodzi na widok dodania zamowienia, program
automatycznie
Przechodzi po liscie niedostepnych taksowek i sprawdza na podstawie
aktualnego czasu,
Oraz daty rozpoczenie kursu i dlugosci trwania kursu które taksowki już
zakonczyly kurs,
Takie taksowki przenosi spowrotem na liste dostepnych taksowek

Dyspozytor może ma wglad na osobnym widoku na liste dostepnych taksowek
(przy wejsciu
Sprawdzanie dostepnosci taksowek jak wyzej)

Dyspozytor może ma wglad na osobnym widoku na liste nie dostepnych
taksowek (przy wejsciu
Sprawdzanie niedostepnosci taksowek jak wyzej)

Dyspozytor może ma wglad na osobnym widoku na liste realizowanych wezwan
(przy wejsciu
Sprawdzanie które wezwania sa już nie aktualne bo się zakonczyly)

Dyspozytor może dodac nowa taksowke okreslajaca jej podstawe cechy

Taksowka może się zepsuc, dyspozytor usuwa wtedy calkowicie taksowke z
systemu

Program przy wylaczaniu zapisuje automatycznie do pliku biezacy stan
dzialania, czyli taksowki zajete,wolne, wezwanie itp.

Program przy wlaczaniu pobiera automatycznie z pliku zapisany wczesniej
stan dzialania jeśli istnieje, czyli taksowki zajete,wolne, wezwanie
itp.

Jeśli bylyby jakies pytania to proszę pisac, bądź pytac na zajeciach

Jesli MOglbys Pomoc To zapraszam na gg 5581014

Pozostało 580 znaków

2006-09-08 22:29

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Od tego jest dzial praca. To tak na przyszlosc, bo ten i tak pewnie wyladuje w koszu (temat).

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 02:30

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

ile razy jeszcze o to zapytasz??


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Programer
2006-09-09 03:36
Programer
0

do <ort>skotku</ort>

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 10:36

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Hmmm... rozumiem, ze sa problemy na uczelni i we wrzesniu trzeba cos zaliczac? Tylko nie pisz chociaz, ze studiujesz informatyke lub jakas pokrewna techniczna nauke ;-P

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 10:57

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
yacooh napisał(a)

Hmmm... rozumiem, ze sa problemy na uczelni i we wrzesniu trzeba cos zaliczac? Tylko nie pisz chociaz, ze studiujesz informatyke lub jakas pokrewna techniczna nauke ;-P

A na jakich innych studiach pisza takie programy? Tylko informatyka :/

@Programer (co za podpis w ogole?):
skUtek bedzie taki, ze dostaniesz bana.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 11:10

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0
johny_bravo napisał(a)

A na jakich innych studiach pisza takie programy? Tylko informatyka :/

Dla przykladu na Politechnice Warszawskiej programowanie jest na kierunkach badz wydzialach: mechatronika, elektryczny, matematyka, geodezja, transport... o tylu wiem, bo pisalem jakies zaliczenia dla nich ;) a byc moze jeszcze wiecej jest takich wydzialow.

Ale to prawda, ze i z informatyki trafiaja sie giganci. W czerwcu kumpel do mnie napisal maila z pytaniem (jest na studiach zaocznych na uniwerku, ktorego nazwe litosciwie pomine, na informatyce), czy mialbym czas, zeby mu napisac jakis program zaliczeniowy. Program byl prosty jak budowa cepa wiec w jeden wieczor go napisalem.

Oprocz maila z podziekowaniami dostalem tez oferte: "jak mialbys czas to ja takich programow zaliczeniowych za kase moge Ci jeszcze ze dwadziescia zalatwic" <- cytat z maila. :) A pozniej tacy kolesie dostaja dyplom informatyka ;-P

Pozostało 580 znaków

Programer
2006-09-09 11:13
Programer
0

A CI dalej Swoje lol <ort>niemacie </ort>co robic??

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 11:17

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Programer napisał(a)

A CI dalej Swoje lol niemacie co robic??

Nie mamy - lubimy tepic lenistwo i leserstwo. Takie juz z nas bestie sa :-)

@yacooh - faktycznie, zapomnialem, ze na agh na elektrotechnice, tez mialem jakies podstawy programowania. A co do ilosci chetnych, to wiem cos o tym, jeszcze dwa lata temu, jak sie bawilem w takie pisanie mialem srednio 1 oferte na dwa dni, a 5 dziennie przed sesja. Zenada... Najsmieszniejsze telefony byly w niedziele wieczorem z tekstem 'potrzebuje na jutro rano'. Odpowiedz tylko jedna: 'to masz problem' :D

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 11:17

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
Programer napisał(a)

A CI dalej Swoje lol niemacie co robic??

ta mamy - pisać zaleczenia leniom jak ty


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Programer
2006-09-09 11:18
Programer
0

Dostane Bana LOL Swiat Sie ZAwali <ort>Normlanie </ort>no <ort>niemoge </ort>DO was hahahahaha JOhny rzadzisz widze buahjahahahahah

<ort>niechcesz </ort>to <ort>niepisz </ort>nikt Ci <ort>niekarze</ort>;] <ort>poprostu </ort>sie nie odzywaj tak bedzie lepiej ... i gadaj tutaj z takimi nigdy sie <ort>niedogadasz </ort>normalka pozdro dla was chlopcy;)

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0