Jak poprawnie wczytać plik CSV?

0

Dlaczego kod jest nieprawidłowy?

import pandas as pd;

ds = pd.read_csv("https://gitlab.portal.futurecollars.com/dariusz_jenek/pandas-zadanie-1-dane", header = ["imie", "nazwisko", "rok_urodzenie", "miesiac_urodzenie", "dzien_urodzenie", "miejsce_urodzenie", "miasto_oddzial", "departament_osoba", "rok_rozpoczecie", "miesiac_rozpoczecie", "dzien_rozpoczecie", "doswiadczenie_lata"]);

print(ds);
0

A może wypadałoby dać nam jakąś informację co w nim nie działa albo jaki błąd dostajesz? Nie uwazasz, ze by to nam pomogło?

2

jaki masz kod bledu masz?

0

"ModuleNotFoundError: No module named 'pandas'

co wydaje się kuriozalne

4

a masz pandas sciagniete/zainstalowane ? Czy tylko do kodu dodałeś import?

3
KamilAdam napisał(a):

a masz pandas sciagniete/zainstalowane ? Czy tylko do kodu dodałeś import?

Otóż to.

darek88 napisał(a):

"ModuleNotFoundError: No module named 'pandas', co wydaje się kuriozalne

Proponuję zawsze wklejać błąd do przeglądarki - zwykle na pierwszej stronie znajdziesz dziesiątki odpowiedzi :P

2
darek88 napisał(a):

"ModuleNotFoundError: No module named 'pandas', co wydaje się kuriozalne

pip install pandas

4

@darek88
A jeśli już zainstalowałeś pandas to sprawdź czy wołasz kod tym samym interpreterem.

1

czy tylko mnie te sredniki fizycznie zabolaly? ;) header to zostaw w spokoju, jak chcesz sam ustawic nazwy kolumn to jest parametr names

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1