Jakich technologii mi brakuje?

0

Cześć, pare miesiecy przed maturą, będę się przymierzał do szukania pracy. Programuje już od prawie 6 lat. Uwielbiam to ale rezultatem tanich (w kontekscie jakosci) i durnych kursów jest wielki przesyt na rynku co troche mnie niepokoi. Niestety moja sytuacja wymaga ode mnie szukania pracy na siłę, co zapewne nie pomaga. Do tego nie ukrywam, że jestem dość słaby w algorytmy. To co aktualnie potrafie to: Python (DRF, Django + inne pythonowe frameworki, TS/JS, React, Docker, CI/CD, liznalem troche Go, grpc itd itd., jest tego dosc sporo). Szybko uczę się nowych technologi i jestem samoukiem. Jednakże widzę coraz mniej ofert pracy w DRF i wiadomo ogolnie dla juniorow.. Czego warto sie poduczyc w moim przypadku, aby byc bardziej wartosciowym na rynku pracy, dodam jeszcze, ze swoje jako freelancer przerobilem, wiec mam umiejetnosc kontaktu z klientem oraz ponad rok doswiadczenia komercyjnego w firmie. Myslalem tez o pracy za granica zdalnie, aczkolwiek nie wiem gdzie szukac ofert i czy takowe w ogole jeszcze wystepuja.
Zamieszczam takze mojego gita i czekam na rady: https://github.com/style77

2

Jak webówka to fast-api & mikroserwisy.

0
ledi12 napisał(a):

Jak webówka to fast-api & mikroserwisy.

Ah, nie chcialem z posta robic CV, ale i fastapi i flask znam. Serwisy glownie lubie pisac laczac API z grpc (przyklad serwisu do tworzenia miniaturek plikow, uzywany w tasku celery po uploadzie pliku do API https://github.com/style77/skynotes/tree/develop/services/thumbnailer), ale przez REST tez potrafie.

0

https://github.com/style77/dealscan/blob/master/polls/views.py

"Answer needs to be longer than 3 characters.",

Po co takie ograniczenie? Jak ktoś głupoty wpisze, to wpisze asasedsfa3142qsa i przejdzie, a ktoś nie będzie mógł wpisać tak, nie

0

Racja, złe podejście, aczkolwoek ten field miał być dla customowych odpowiedzi - Tak/Nie zawarłbym manualnie jako wybór dla użytkownika

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1