Użycie dodatku w Google Chrome z selenium

0

Cześć,

napisałam tutaj, ponieważ nie mogę przeskoczyć jednego schodka - mianowicie mam kod, który za pomocą selenium uruchamia mi chrome wraz z dodatkiem. Wszystko fajnie, tylko chciałabym teraz kliknąć w ten dodatek i w tym dodatku móc klikać na przyciski. Google oraz GoogleBard podpowiadają mi, żebym szukała po driver.find_element ale wydaje mi się, że się nie zrozumieliśmy i podpowiadaja mi jak szukac tego na stronie internetowej a nie jak w przeglądarce odnieść się do dodatku. Czy znacie jakieś metody jak "klikać" za pomocą selenium w dodatek? Nie chciałabym używać modułu pyautogui, ponieważ równie dobrze mogę nie używać selenium i "klikać" sobie zwykłą przeglądarką. Zależy mi na szybkości działania programu i później możliwości zrezygnowania z wersji GUI drivera selenium. Mój kod przedstawiam poniżej:

from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.chrome.options import Options as ChromeOptions
import time

chrome_options = ChromeOptions()
chrome_options.add_extension('/home/kasia/kody/InstantDataScraper.crx')
print("Załadowano dodatek")

driver = webdriver.Chrome(chrome_options) #odpali się z dodatkiem
driver.get("https://allegro.pl")
0

Testowanie zależy od tego co to za extension w każdym inne funkcjonalności będziesz testować.

Możesz sobie na youtube pooglądać jak wyglądają testy w selenium do pluginów przeglądarki i dostosować do swojego projektu/problemu.
Jakiś tutorial z neta:

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1