Niechcący wyłączyłem debugowanie w Visual Studio Code - jak je przywrócić?

0

Witam. Mam problem w Visual Code Studio nie chce mi debugować programu pojawił się jakiś błąd tylko nie chcący kliknęłam aby więcej go nie wyświetlać. Proszę o pomoc.

0

a co się dzieje jak teraz próbujesz debugować?

0
obscurity napisał(a):

a co się dzieje jak teraz próbujesz debugować?

Bez tytułu.png

0

@Nikto0 A jak klikniesz w zielony trójkąt to co się dzieje ? NIC ?

0
Marius.Maximus napisał(a):

@Nikto0 A jak klikniesz w zielony trójkąt to co się dzieje ? NIC ?

też nic

0
  1. Uruchom ponownie code, może pojawi się błąd znowu.
  2. W f1 wybierz "Open User settings (JSON)" - poszukaj ustawienia które może mówić że zignorowałaś błąd i je usuń
  3. Przeinstaluj wtyczkę, skoro się pojawił błąd to i tak masz coś nie tak
0

po ponownym uruchomieniu pisze configuration 'Python File' is missing in 'launch.json' gdy chcę debugować

0

Otwórz .vscode/launch.json i pokaż co tam masz albo skasuj i uruchom ponownie IDE

przykładowy plik

{
    // Use IntelliSense to learn about possible attributes.
    // Hover to view descriptions of existing attributes.
    // For more information, visit: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=830387
    "version": "0.2.0",
    "configurations": [
        {
            "name": "Python: Current File",
            "type": "python",
            "request": "launch",
            "program": "${file}",
            "console": "integratedTerminal",
            "justMyCode": true
        }
    ]
}
0
Marius.Maximus napisał(a):

Otwórz .vscode/launch.json i pokaż co tam masz albo skasuj i uruchom ponownie IDE

przykładowy plik

{
    // Use IntelliSense to learn about possible attributes.
    // Hover to view descriptions of existing attributes.
    // For more information, visit: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=830387
    "version": "0.2.0",
    "configurations": [
        {
            "name": "Python: Current File",
            "type": "python",
            "request": "launch",
            "program": "${file}",
            "console": "integratedTerminal",
            "justMyCode": true
        }
    ]
}

ja mam coś takiego tam2.png

0
obscurity napisał(a):
  1. Uruchom ponownie code, może pojawi się błąd znowu.
  2. W f1 wybierz "Open User settings (JSON)" - poszukaj ustawienia które może mówić że zignorowałaś błąd i je usuń
  3. Przeinstaluj wtyczkę, skoro się pojawił błąd to i tak masz coś nie tak

próbowałam zrobić to co w 2. i mam coś takiego co dalej?3.png

0
Marius.Maximus napisał(a):

Otwórz .vscode/launch.json i pokaż co tam masz albo skasuj i uruchom ponownie IDE

przykładowy plik

{
    // Use IntelliSense to learn about possible attributes.
    // Hover to view descriptions of existing attributes.
    // For more information, visit: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=830387
    "version": "0.2.0",
    "configurations": [
        {
            "name": "Python: Current File",
            "type": "python",
            "request": "launch",
            "program": "${file}",
            "console": "integratedTerminal",
            "justMyCode": true
        }
    ]
}

Mam szukać w folderze Python utworzonym tam gdzie jest plik papierkamien.py czy tam gdzie jest zapisany program visual studio code znalazłam ten folder

0

Polecam ipdb, czyli ipython, jako debugger; TOP:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1