Jak zrobić okno niemożliwe do zamknięcia?

0

chce napisać prosty kod w pythonie który wyświetlił by okno w stylu takim, jaki wyświetlają oprogramowania wymuszające okup.
ni będę palił jana że to z czystej ciekawości, po prostu chce robić wirusy aby potem udoskonalać swoje umiejętności w zwalczaniu ich. przeszukałem chyba cały Internet i nic na ten temat nie było więc mam nadzieję że mnie uratujecie. po prostu dajcie porade jak coś takiego zrobić aby wyskoczyło okno i nie dało się go w konwencjonalny sposób wyłączyć
wiem, dziwna zachcianka ale mam indywidualny tok nauki. z góry dzięki za przeczytanie moich wypocin. z góry dzięki

1

Nie rozumiem o co pytasz? Bierzesz jakas libke do szyfrowania, pakiet os i sobie lecisz iteracyjnie zeby zaszyfrowac kazdy plik.

0
Seken napisał(a):

Nie rozumiem o co pytasz? Bierzesz jakas libke do szyfrowania, pakiet os i sobie lecisz iteracyjnie zeby zaszyfrowac kazdy plik.

Moim zdaniem, pytanie nie jest o to, jak zrobić ransomware, tylko oto, jak zrobić okno niemożliwe do zamknięcia tak samo, jak w tych programach. Nie ma to nic wspólnego z pisaniem wirusów.

0

Przesyłam Przykładowy Kod:

import tkinter as tk

okno = tk.Tk()

def Nic_Nie_Rob():
    pass

okno.protocol("WM_DELETE_WINDOW",Nic_Nie_Rob)

# (jak chcesz ukryć pasek tytułowy usuń ten komentarz) okno.overrideredirect(True)

okno.mainloop()

Jak Chcesz Więcej Podpowiedzi To Powiedz W Jakiej Biblotece Robisz Te Okno

0
kedrus napisał(a):

ni będę palił jana że to z czystej ciekawości, po prostu chce robić wirusy aby potem udoskonalać swoje umiejętności w zwalczaniu ich. przeszukałem chyba cały Internet i nic na ten temat nie było

No to nie wiem jak szukałeś, bo akurat o tym to info jest dużo.

I powiem Ci szczerze - nic się sam nie nauczysz w tej dziedzinie, 99.999% info przyjdzie od innych ludzi, więc raczej read, read, read zamiat write, write, write.

0
Wojciech Sobieraj napisał(a):

Przesyłam Przykładowy Kod:

import tkinter as tk

okno = tk.Tk()

def Nic_Nie_Rob():
    pass

okno.protocol("WM_DELETE_WINDOW",Nic_Nie_Rob)

# (jak chcesz ukryć pasek tytułowy usuń ten komentarz) okno.overrideredirect(True)

okno.mainloop()

Jak Chcesz Więcej Podpowiedzi To Powiedz W Jakiej Biblotece Robisz Te Okno

Chyba trochę zbyt mało.
Wciąż nie zablokujesz tym TaskManagera, zmiany pulpitu czy innych sposobów na ubicie aplikacji.

2

Podmień domyślnego shell'a (explore.exe) w Windows na swój program i będzie git!
https://superuser.com/questions/1016380/how-do-i-replace-the-system-shell-explorer-exe-with-another-process-in-windows
https://www.askvg.com/how-to-apply-and-safely-use-custom-user-interface-shell-or-explorer-in-windows/

Rób w VMce żeby potem się nie sr...ć że nie potrafisz odkręcić tego.

Kiedyś takie rzeczy to się dla 🥚 🥚 robiło.

Generalnie polecam https://www.amazon.pl/Programming-Windows-Charles-Petzold/dp/157231995X choć to już przestarzałe.

Na koniec zastanów się dlaczego takie wirusy nie są już powszechne? M$ dorósł do zadania i poprawił w windzie wiele rzeczy: kiedyś np. wkładasz pendrive i się autorun.inf odpalał, to samo CD i tak się wirusy rozprzestrzeniały. Teraz się to skończyło. To samo - pobierasz program z netu i od razu ostrzeżenie niepodpisane exe i z netu więc do kwarantanny.

Innymi słowy, na marne idzie twój wysiłek bo robisz rzeczy który były w modzie jak ja byłem w podstawówce. Lepiej od razu idź ścieżką https://pwn.college/ oraz https://sekurak.pl/ksiazka-sekuraka-wprowadzenie-do-bezpieczenstwa-it/ zamiast bawić się w archeologię. Inaczej skończysz jak ludzie z wątku o Delphi Immortal Edition!

0

Anti-malware signature lub EPROCESS -> PEB -> IsProcectedProcess |= 1.
Można też wrapper na funkcje winapi TerminateProcess, tyle że patchowanie jądra jest co jakiś czas weryfikowane spójnością przez patch guarda więc trzeba go wyłączyć, żeby nie crashowało systemu.
Inna opcja to usunąć z EPROCESS listy dwukierunkowej, wtedy nie będzie widoczny w task menadżerze.

Trochę sposobów jest i też da się wymyśleć nowe.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1