Problem z bazą danych Django3.0

0

Witam, mam problem z bazą.

  1. Pierwsze migracje przeszły, migracje po dodaniu app też, jestem w panelu admina i ok ale jak chcę coś dodać to wyrzuca mi błąd i nie wiem co z tym zrobić.
  2. Za pierwszym razem dodałem CHOOSE i wszystko było ok i miałem w panelu admin listę rozwijalna z wyborami, jak dodałem te linijki kodu to mi wszytko wywaliło
    # velocity = models.FloatField() ...
  3. 5 razy zakładałem cały projekt od początku i to też nie pomaga.
    Zwracam się z prośbą pomoc w rozwiązaniu problemu. Z góry dziękuję. Poniżej kod i błąd. To pierwszy model w programie więcej kodu nie ma:
class CleanRobot(models.Model):
    """..."""
    product = models.IntegerField(choices=CHOOSE)
    velocity = models.FloatField()
    positionX = models.FloatField()
    positionY = models.FloatField()
    angleTHETA = models.FloatField()

    class Meta:
        verbose_name = "CleanRobot"
        verbose_name_plural = "CleanRobots"

    def __str__(self):
        resum = self.get_product_display()
        return resum
  ProgrammingError at /admin/robot/cleanrobot/

relation "robot_cleanrobot" does not exist
LINE 1: SELECT COUNT() AS "__count" FROM "robot_cleanrobot"
^
Request Method: GET
Request URL: http://127.0.0.1:8888/admin/robot/cleanrobot/
Django Version: 4.0.4
Exception Type: ProgrammingError
Exception Value:
relation "robot_cleanrobot" does not exist
LINE 1: SELECT COUNT(
) AS "__count" FROM "robot_cleanrobot"
^

0

A zajrzałeś do bazy czy tam wszytko jest ok?

0
S4t napisał(a):

A zajrzałeś do bazy czy tam wszytko jest ok?

Witam, właśnie odkryłem jedną rzecz. w Django/admin jak wchodzę przez +Add to jest ok wchodzę w zadeklarowane pola, błąd jest jak wchodzę przez nazwę

modelu.. relation "..." does not exist
LINE 1: SELECT COUNT(*) AS "__count" FROM ".." -

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1