PyInstaller → wszystko w jednym pliku

0

Witajcie,
Panowie - napisany program chciałbym przeznaczyć dla dwu systemów operacyjnych: GNU/Linux i Windows.

Pierwszym problemem jaki napotkałem to ścieżki.
Jakie wskazać ścieżki żeby odnosiły się do tego jednego zbiorczego pliku wykonywalnego?

Ponieważ od 15 lat korzystam z GNU jakie ścieżki będą odpowiednie w Windows dla:
pliku ini (bodaj: C:\Users)
jaka jest ścieżka dla globalnego Folderu Temporary? (dostępna dla każdego usera)

Druga sprawa to sposób dystrybucji oprogramowania.
Czy istnieje alternatywa dla stworzenia własnej strony www? - chciałbym uniknąć konieczności organizowania na stronie systemu płatności itp.

Za pomoc i sugestie będę wdzięczny.

1
nUmer napisał(a):

jaka jest ścieżka dla globalnego Folderu Temporary? (dostępna dla każdego usera)

https://stackoverflow.com/a/847866

nUmer napisał(a):

Druga sprawa to sposób dystrybucji oprogramowania.
Czy istnieje alternatywa dla stworzenia własnej strony www? - chciałbym uniknąć konieczności organizowania na stronie systemu płatności itp.

Ubuntu ma swój sklep.
Microsoft ma swój sklep.
Apple ma swój sklep.

Można też sprzedawać aplikacje na Steamie. Nie tylko gry tam są sprzedawane.

1
nUmer napisał(a):

Witajcie,

Ponieważ od 15 lat korzystam z GNU jakie ścieżki będą odpowiednie w Windows dla:
pliku ini (bodaj: C:\Users)

Skorzystałbym ze zmiennej środowiskowej USERPROFILE i tam np. w katalogu .config/myapp trzymał dane konfiguracyjne dla każdego użytkownika. Można też skorzystać ze zmiennej APPDATA, która wskazuje na katalog c:\users\[username]\AppData\Roaming\ i tam stworzyć katalog dla danych konfiguracyjnych twojego programu zamiast w katalogu głównym użytkownika

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1