Selenium bot chromedriver

0

Witam pisze bota w selenium i chciałem stworzyć bota który przypomina człowieka i ukryć ślady bota aby był niewykrywalny. Zastanawiam sie jak działa cały chromedriver bo wygląda na to że wysyła paczke protokołem. Zmieniłem pare nagłówków takie jak useragent. Słyszałem o zamieszczonym backdoorze w pliku chromedriver.exe i nie wiem czy go dobrze zmieniłem używając HxD hex editora. Mianowicie załóżmy, że było tam napisane "hJuwaki" a ja przemieszałem kolejność tych liter. Chciałem aby wartość była inna ale rozmiar sie nie zmienił. Była to jedna wartość zmiennej, która odpoiwwada za wysyłanie informacji, że jest to bot. Jeśli wiecie czy tak to się robi jak to zrobiłem to będę wdzięczny za odpowiedź + jeżeli ktoś co moge zrobić aby mieć niewykrywalnego bota. Pozdrawiam

0
sebahackerxd napisał(a):

Słyszałem o zamieszczonym backdoorze w pliku chromedriver.exe i nie wiem czy go dobrze zmieniłem używając HxD hex editora.

Jakieś źródło?

0

o_O Odpal wiresharka albo połącz się swoim botem z gołym sockete (nc -l -p 12345 i odpowiednio http://localhost:12345) i zobacz dokładnie jaki request wysyła i czy jest tam jakakolwiek dodatkowa informacja.

1

vim /path/to/chromedriver
After running the line above, you'll probably see a bunch of gibberish. Do the following:
Replace all instances of cdc_ with dog_ by typing :%s/cdc_/dog_/g.
dog_ is just an example. You can choose anything as long as it has the same amount of characters as the search string (e.g., cdc_), otherwise the chromedriver will fail

Jednakze sa tez inne sposoby, aby sobie z tym poradzic.

pozdr

1

@sebahackerxd
O WebDriver można poczytać w specyfikacji https://www.w3.org/TR/webdriver/

Słyszałem o zamieszczonym backdoorze w pliku chromedriver.exe

oO

0

Nie wiem czy jest sens. Prosty skrypt do weryfikacji kordów myszki i wszystko mają jak na dłoni. Już się spotkałem z takimi stronami. Jak bardzo będą chcieli to i tak Cię wykryją ;) Większość stron i tak kładzie lache na ten fakt do poki nie bombardujesz im api.

1

Jeszcze można popatrzeć soft klasy RPA. Pytanie też do wykrycia no ale może się uda 😉

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1