CSGO, skrypt do interakcji z czatem

0

Siema, zrobiłem sobie taki skrypcik do CSGO, żeby po naciśnięciu 'n' wpisywał EZ na czacie, ale skrypt nie działa. Co jest z nim nie tak?

import keyboard
import pyautogui
import time
def EventListen():
    while True:
        try:
            if keyboard.is_pressed('n'):
                pyautogui.press('`')
                pyautogui.typewrite('say EZ')
                pyautogui.press('enter')
                pyautogui.press('`')
                EventListen()
        except:
            EventListen()
EventListen()
2

Jaki sens mają te wywołania EventListen()? o_O (poza tym ostatnim oczywiście)

0

@Shalom: Po pierwsze: Nie prosiłem o ocenę. Po drugie: Gdybym nie wywołał pierwszego EventListenera to wykonałby czynność tylko raz, natomiast ten po except ma się uruchamiać, gdy gracz kliknie inny przycisk niż N.

1

Nie prosiłem o ocenę.

Ale pytałeś czemu nie działa. Kod jest zrypany i może to być powodem niedziałania.

Gdybym nie wywołał pierwszego EventListenera to wykonałby czynność tylko raz,

Guzik prawda. Masz tam while True i pokemon exception handling więc pętla będzie się wykonywać w nieskończoność i wszystkie te wywołania, poza tym początkowym, nie mają najmniejszego sensu

natomiast ten po except ma się uruchamiać, gdy gracz kliknie inny przycisk niż N.

To co napisałeś nie ma żadnego sensu. Jeszcze raz: masz tam już pętlę i te rekurencje nie mają żadnego sensu.

A teraz poważnie: zamiast robić jakieś idiotyczne rekurencyjne wywołanie w except: to weź tam po ludzku złap wyjątek i go wypisz, bo pewnie coś się sypnęło a ty łykasz wyjątek jak pelikan i odpalasz funkcje kolejny raz.
Nie wiem tez jak CSGO odpala te swoje skrypty, ale trochę wątpię żeby pętle nieskończone były dobrym rozwiązaniem...

3

Po cholerę ci skrypt do pisania na czacie robiony w pythonie, jak jednolinijkowym bindem na klawisz można to samo uzyskać?????

0

@alibed_z_akeB: Bo wole w pythonie sobie ustawić delay

@Shalom: To we zrób jak ty byś to zrobił bo ja mam do czynienia z pythonem drugi dzień

0

Dobra, już rozumiem, co jest nie tak. Ze skryptem wszystko w porządku, tylko CS ma takie coś, że jakby ma pierwszeństwo i tamto okienko ze skryptem staje się nieaktywne. Jakieś pomysły?

0

Dobra temat do zamknięcia.
Rozwiązanie:

  1. Zmienić moduł na keyboard bo mu sie mieszało z pyautogui
  2. Konwertować na exe i mieć odpalone w tle.
2

Ogolnie takie bindowanie za pomoca autogui jest slabym rozwiazaniem :P Lepiej juz zrobic lekki RE.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1