Skrypt galerii w php

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-20 14:32
0

Znacie jakis dobry skrypt galeri w php ktory mozna latwo przystosowac do strony www, tzn ktory nie ma stwojego thema-tu. I żeby była możliwosc uploadowania grafiki z poziomu strony i mozliwosc tworzenia albumow. Sam bym napisal ale skrypt potrzebuje na gwałt.

Pozostało 580 znaków

2006-09-20 15:26
0

Ja używam skryptu własnej produkcji ( http://wopr.zory.pl/galeria.php ). Uploadowanie zdjęć z panelu, automatyczne tworzenie wykadrowanych miniaturek, optymalizacja zdjęcia, opisy do zdjęć, podział na kategorie, przeglądanie w nowym okienku z możliwością przechodzenia do następnego i poprzedniego zdjęcia itp. Pooglądaj se, jak ci to będzie pasowało to się zgłoś, ale uprzedzam, że dzisiaj nie mam czasu na przygotowanie skryptu, dla użytku ogólnego . Trzeba mieć AdoDB (chyba, że pozamieniasz sobie zapytania) oraz system szablonów bTemplate, ale to nie będzie problemem. Galeria jest postawiona na Postgresie, ale na upartego na MySQLu też pójdzie.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0