[php+MySQL]pobieranie pliku plik.jpg z bazy - błąd

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-23 11:34
0

A więc w tabeli 'game' mam pole 'amulet' a pod nim zapis: 'silver_amulet.jpg'

Teraz:

echo ('' . $res['amulet'] . '</a>');

PS:
$res = mysql_fetch_array($send_request);

I niestety, nie znajduje obrazka : (

Jak to poprawic, zeby znajdowalo obrazek?

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 11:50
ŁF
0

to pobierasz z bazy obrazek czy ścieżkę do niego? bo to dwie różne rzeczy... jeśli ścieżkę, to po prostu zobacz co zwraca $res['amulet'], jeśli cały obrazek, to musisz to kompletnie inaczej napisać...


Pozostało 580 znaków

2006-08-23 17:14
0
<?
$login = $_POST['login'];
$password = $_POST['password'];

mysql_pconnect('localhost','***','***');
mysql_select_db('maestros_game');

if (!$login || !$password)
{
echo("Zle wypelnione pola.<BR>Wroc i wypelnij je poprawnie");
}
else
{
$request = "select * from game where login='$login' and password='$password'";
$send_request = mysql_query($request);
$how = mysql_num_rows($send_request);

if ($how < 1 || $how == 0)
{
echo("Blad.<BR>Takie konta nie ma w naszej bazie danych.<Br>");
}
else
{
$res = mysql_fetch_array($send_request);
echo ("<b>Login:</b> ");
echo $res['login'];
echo ("<BR>");

echo ("<b>Hasło:</b> ");
echo $res['password'];
echo ("&nbsp;&nbsp;&nbsp;");
echo ('<a href="change_password.php"><B><U>Zmien haslo</b></u></a>');
echo ("<BR>");
echo ("<HR>");

echo ("<b>Nazwa postaci:</b> ");
echo $res['character_name'];
echo ("&nbsp;&nbsp;&nbsp;");

echo ("<b>Poziom:</b> ");
echo $res['level'];
echo ("&nbsp;&nbsp;&nbsp;");

echo ("<b>Doswiadczenie:</b> ");
echo $res['experience'];
echo ("&nbsp;&nbsp;&nbsp;");

echo ("<b>Rasa:</b> ");
echo $res['race'];
echo ("<HR>");

echo ("<B>Atak:</b> ");
echo $res['attack'];
echo ("<BR>");

echo ("<B>Obrona:</b> ");
echo $res['defense'];
echo ("<BR>");

echo ("<B>Magiczny atak:</b> ");
echo $res['m-attack'];
echo ("<BR>");

echo ("<B>Blok:</b> ");
echo ("" . $res['block'] . "%");
echo ("<BR>");
echo ("<HR>");
echo ("<CENTER>");

echo ('<a href="pics/addons/' . $res['amulet'] . '"></a>');

}
}

No i to tak jest napisane : <

Teraz ktos moze pomoc?

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 17:23
nav
0

A jesteś pewny, że obrazek istnieje w tej lokalizacji?


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 17:26
0

Co ci wyrzuca ten kod?

<pre>
<?
$login = $_POST['login'];
$password = $_POST['password'];
 
mysql_pconnect('localhost','***','***');
mysql_select_db('maestros_game');
 
if (!$login || !$password)
{
echo("Zle wypelnione pola.<BR>Wroc i wypelnij je poprawnie");
}
else
{
$request = "select * from game where login='$login' and password='$password'";
$send_request = mysql_query($request);
$how = mysql_num_rows($send_request);
 
if ($how < 1 || $how == 0)
{
echo("Blad.<BR>Takie konta nie ma w naszej bazie danych.<Br>");
}
else
{
$res = mysql_fetch_array($send_request);
print_r($res);
}
}
?></pre>

Stopki brak.

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 18:26
0
nav napisał(a)

A jesteś pewny, że obrazek istnieje w tej lokalizacji?

tak. plik.jpg jest pod 'amulet' ... :/

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 19:30
nav
0

Mi chodzi o to, czy na serwerze jest on dokładnie tam, gdzie chcesz. Sprawdź dokładnie ścieżkę (względna / bezwzględna).


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 20:56
0

http://img520.imageshack.us/my.php?image=514356hs3.jpg
O to chodziło?

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 21:19
nav
0

Nie. Chodzi mi o to, czy na serwerze jest plik http://serwer/jakas/sciezka/pics/addons/silver_amulet.jpg


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 21:37
0

eee, pomylilem sciezki

kurcze, tyle halaso u glupi folder ;/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0