[php+MySQL] uruchamianie skryptu co 5 min?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-04-09 16:55
cienki bolek
0

Jaki jest najlepszy sposób aby aktualizować bazę MySQL co określony czas. Np. chciałbym, aby wszystkim użytkownikom w bazie zapisywać co 5 minut jakies punkty. Wystarczy tylko skrypt php? Jeśli tak to jak zrobić aby ten skrypt był przetwarzany co 5 minut?

Pozostało 580 znaków

2006-04-09 17:54
0

cron/crontab na serwerze niezbędne,

Pozostało 580 znaków

2006-04-09 18:29
cienki bolek
0

A windowsie jak to zrobić? Harmonogramem zadań? Tylko jak sprawić, żeby skrypt PHP został otwarty i wykonany. Jak wskarze sam skrypt to go nie otworzy(tak mi się przynajmniej wydaje).

Pozostało 580 znaków

2006-04-09 21:21
0

dla windows mozesz napisac programik (np. w Delphi), co bedzie co okreslony (TTimerem) czas pobieral z okreslonego url plik :)


Pozostało 580 znaków

2006-04-10 12:21
0

Co do windowsa (jeśli serwer jest pod windowsem), to możesz odpalić php.exe z odpowiednimi parametrami, coby odpalił skrypt.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0