[PHP]Problem z pobieraniem z pliku

0

W pliku tekstowym mam stringa:

screen_as3.gif;Możliwość szyfrowania wybranych połączeń TCP/IP;Tunelowanie

kod obrabiajacy stringa wyglada nastepujaca

$linia=fgets($plik,255);
$linia_e = explode(";",$linia);
$gora=$linia_e[1];

niestety na stronie zmienna $gora wyglada:

MoĹźliwoďż˝Ä? szyfrowania wybranych poĹ?ĹĄczeĹ? TCP/IP

Jak sobie z tym poradzic???

0

Plik tekstowy musisz mieć w takim samym kodowaniu, jak plik php.

0

To nie ma nic wspólnego z explode itd.. po prostu na stronie masz inne kodowanie niz w pliku tekstowym. Uzyj jakiegos pozadnego notatnika z funkcją zapisywania do okreslonego kodowania..

//grizzly3: byłes szybszy, ale napisałes mniej, wiec powiedzmy ze remis :P [green]

0

Dzieki bardzo. Podpowiedz przez gg ze ezHTML mozna zmieniac kodowanie tez bylo przydatne :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1