[PHP] Problem z upload'em

0

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, otóż problem tkwi w uploadzie plików większych niż 2mb.

Próbowałem przypisywać własne instrukcje ini_set (nie dało to pozytywnego rezultatu).

Kod jest prosty. Formularz z metodą POST multipart/form-data, kod PHP to przeważnie proste instrukcje is_uploaded_file oraz move_uploaded_file. Wszystko działa poprawnie przy małych plikach, lecz przy większych nie chce się przesłać, nawet nie wskakuje do warunku w którym powinno wypisać, że plik nie został przesłany, po prostu pokazuje się biała strona na której nic nie ma a przeglądarka sygnalizuje o zakończeniu ładowania strony.

Zastanawiałem się równiez nad tym, że to plik php.ini na serwerze ma ustawione upload_max_filesize na 2Mb, a jak wiadomo jak da się ini_set na więcej niż w php.ini to i tak nic to nie pomoże. Lecz moje wątpliwości rozwiał panel administratora na serwerze, na którym posiadam stronę. Jest on równiez poprzez formularz w php, ale ... działa - tzn. przesyła pliki np 8 Mb. A mój nawet po podaniu MAX_FILE_SIZE na 33554432 nie chce przesyłać takich dużych plików.

Z góry dziękuję za pomoc.

0
echo ini_get('post_max_size');
echo ini_get('upload_max_filesize');
0

wynik echo to: 32M 32M :/

0

wynik echo to: 32M 32M

aha :-/

to pokaz ten skrypt do uploadowania....

0

Stworzyłem na szybko taki kodzik. bo już myślałem, że coś pokopałem w tym aktualnym kodzie, ale ten poniżej też nie chodzi :/

Kod formularza:

<form enctype="multipart/form-data" action="kod.php" method="POST">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="60000" />
  <font class=brak>Plik do wysłania:</font> <input name="userfile" type="file" />
  <input type="submit" value="Wy?lij" />
</form>

Kod pliku kod.php:

if( is_uploaded_file( $_FILES['userfile']['tmp_name'] ) )
{
  $strUploadDir = 'pliki/' . $_FILES['userfile']['name'];
  if( move_uploaded_file( $_FILES['userfile']['tmp_name'], $strUploadDir ) )
  {
    echo 'Plik został pomyślnie uploadowany! <br/>';
  }
  else
  {
    echo 'Upload pliku nie powiódł się!';
  }
  
}
else
{
  echo 'Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer!';
}

Folder pliki ma chmod 777.

Dziwne jeszcze jest to, że na innym serwerze sprawdzałem, ten sam kod i działa :/ Czyli chyba coś z konfiguracją serwera będzie. Musze napisać maila do administratora.

0

Daj, np.

<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="33554432" />

// Do postu poniżej - fakt :/

0
Qyon napisał(a)

Daj, np.

<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="33554432" />

przecież wyraźnie napisał że już to zrobił :/

0

A może po prostu przekraczasz dopuszczalny czas wykonywania sie skryptu?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1