Wczytanie ostatnich postów z tablicy Facebooka przez API

0

Cześć! Mam taki oto problem. Od wczoraj próbuję za pomocą facebookowego API pobrać kilka ostatnich postów z walla. Sprawa wydaje się być prosta, ale kompletnie sobie z tym nie radzę. Pierwszy raz od dawien dawna mam taką sytuację, dlatego założyłem tu konto i proszę o pomoc.

Do sedna: stworzyłem sobie konto developera w ekosystemie Facebook. Tam uzyskałem App ID, App Secret i Client token.

Pobrałem https://github.com/facebook/facebook-php-business-sdk i żaden z przykładów pokazanych na Githubie nie zadziałał. Dlatego w celach testowych postanowiłem cUrlem odczytać sobie jakieś przykładowe informacje:

curl -i -X GET "https://graph.facebook.com/v13.0/123445667.../posts?fields=id,message,created_time,link&limit=10&access_token=85843759845udsfuhf..."

i szczerze mówiąc nie ma znaczenia jaki parametr wywołam. Zawsze otrzymuję odpowiedź w stylu:

Object does not exist, cannot be loaded due to missing permission or reviewable feature, or does not support this operation. This endpoint requires the 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature or the 'Page Public Metadata Access' feature.

Na 100% przegapiam jakiś myk w ustawieniach tego API, ale ponieważ sam nie jestem zbyt częstym użytkownikiem Facebooka (konto mam, ale raczej nie używam), to nie znam tamtejszych zwyczajów.

Chyba, że w ogóle zabieram się do tego od d... strony i jest jakaś inna, o wiele prostsza metoda, aby pobrać sobie 10 ostatnich postów. Użycie widgetu mija się z celem, bo jego wygląd i prezentacja (500px szerokość, posty tylko w pionie, etc.) nie pasują mi do strony.

0
Miramar napisał(a):

Do sedna: stworzyłem sobie konto developera w ekosystemie Facebook. Tam uzyskałem App ID, App Secret i Client token.

Pobrałem https://github.com/facebook/facebook-php-business-sdk i żaden z przykładów pokazanych na Githubie nie zadziałał.

No to lepiej byłoby zacząć od tego żeby te testowe przykłady zadziałaly, skoro są dostarczone przez facebooka.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1