Odpowiedź ze statusem 500

0
<?php

$mysqli = mysqli_connect("serwer2392888.home.pl","37669099_pierwsza", "password", "37669099_pierwsza");

mysqli_select_db($mysqli, "37669099_pierwsza");


if (!$mysqli)
{
echo "Błąd: : Połączenie z bazą danych nie powiodło się. Spróbuj jeszcze raz później.";
exit;

}


echo " udało się połączyć";

?>

Dlaczego przy próbie uruchomienia wyświetla się komunikat

Ta strona nie działa
Serwer serwer
2392899.home.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500
1

Czy możesz owinąć kod w blok try/catch + łapanie Throwable i zrobić dumpa z Throwable?

Zakładam, że dane połączenia są zanonimizowane i korzytasz z wersji PHP, która obsługuje wymieniony interfejs.

0

Na poprzednim serwerze, który wygasł to działało,

1

No, ba. Są nawet koszulki z napisem "u mnie działa". Czy zapoznałeś się z moją poprzednią odpowiedzią?

0
media napisał(a):

nie wiem

To super, wreszcie jakiś konkret :)

Do przeczytania: https://kursphp.com/rozdzial-6/wyjatki/

A w skrócie:

try {
// twój kod
} catch (Throwable $throwable) {
 var_dump($throwable);
}

Jaka wersja PHP? Throwable nie jest obsługiwany w starszych, wtedy należy skorzystać np. z Exception.

https://www.php.net/manual/en/class.throwable.php

0

nic nie dało

2
media napisał(a):

nic nie dało

Przechwycenie wyjątku nie naprawia magicznie niczego. Przechwycenie wyjątku umożliwia poznanie przyczyny problemu. Tzn. po wykonaniu powyższego var_dump powinieneś poznać przyczynę. Jeśli nie do końca potrafisz zinterpretować komunikat to go tu wklej. Bez danych takich jak hasło i login (możesz je zastąpić np. gwiazdkami - *).

0

Teraz nic nie pokazuje, po prostu pusta strona po uruchomieniu

1
media napisał(a):

Teraz nic nie pokazuje, po prostu pusta strona po uruchomieniu

Tzn. że masz wyłączone wyświetlanie błędów. Czyli kolejna rzecz do zapoznania się: https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=php+jak+w%C5%82aczy%C4%87+na+serwerze+wyswietlanie+b%C5%82%C4%99d%C3%B3w

0
Błąd krytyczny : Nieprzechwycony mysqli_sql_exception: Odmowa dostępu dla użytkownika „37669090_pierwsza'@'46.242.247.45' (przy użyciu hasła: TAK) w /kawa/connect.php:9 Ślad stosu: #0 /kawa/connect.php(9): mysqli_connect () #1 {main} wrzucony do /kawa/connect.php w linii 9
1
media napisał(a):
Błąd krytyczny : Nieprzechwycony mysqli_sql_exception: Odmowa dostępu dla użytkownika „37669090_pierwsza'@'46.242.247.45' (przy użyciu hasła: TAK) w /kawa/connect.php:9 Ślad stosu: #0 /kawa/connect.php(9): mysqli_connect () #1 {main} wrzucony do /kawa/connect.php w linii 9

No i super :)

Odmowa dostępu dla użytkownika, nie mogło się trafić nic lepszego. :)

Nadaj użytkownikowi 'jakiemuśtam' (jakiemu chcesz, lub utwórz nowego na bazie) prawa dostępu do wykonywania konkretnych operacji, które chcesz z jego poziomu wykonywać.

0

To nie moja baza danych tylko firmy home.pl Jak ja mam to zrobić nie będąc administratorem ?

1
media napisał(a):

To nie moja baza danych tylko firmy home.pl Jak ja mam to zrobić nie będąc administratorem ?

Może głupio to zabrzmi, ale masz wiele możliwości:

  • włamać się do home.pl (co może być nietaktowne i być może niezbyt legalne i etyczne),
  • poprosić o uprawnienia do administrowania bazą (home.pl ?),
  • sprawdzić, czy przypadkiem nie masz dostępu do panelu administracyjnego (w jakiś sposób korzystasz z usług?).

A właściwie to jest coś darmowego, czy może płatnego? W jakimkolwiek wypadku masz chyba jakiś panel do zarządzania takimi rzeczami?

0
ccwrc napisał(a):

No, ba. Są nawet koszulki z napisem "u mnie działa". Czy zapoznałeś się z moją poprzednią odpowiedzią?

Drugie wcielenie @adamon od koszyków
Zbędny wysiłek

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1