Znikające dane przy dodawaniu nowego rekordu w kolekcji encji Sonata Admin

0

Hej.

Mam projekt w którym wykorzystuje Sonata Admin.
Mam encje w której mam kolekcję obiektów (o typie innej Encji).

W edytorze chce wykorzystać CKEditor.

Napisałem odpowiednie klasy, ogólnie wszystko działa.
Jednak gdy kliknę "dodaj" (żeby stworzyć kolejny rekord), dane w poprzednich (niezapisanych) zostają wyczyszczone.

Spotkaliście się może z czymś takim?
Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

image

0

ogólnie wszystko działa - no chyba nie :)

  1. A czy Textarea z lewej i prawej strony mają różne ID?
  2. A czy próbowałeś chociaż sprawdzić jakie dane tam trafiają? Nie wiem... moze nawet jakis var_dump po tym dane z forma trafiaja do jakiegos kontrolera?

Poza tym bez kodu, to tak ciezko cos wiecej doradzic.

0
axelbest napisał(a):

ogólnie wszystko działa - no chyba nie :)

Miałem na myśli to, że formularz się generuje a dane zapisują do bazy.

  1. A czy Textarea z lewej i prawej strony mają różne ID?

div'y mają różne id
Lewa strona:

<div id="cke_1_contents" class="cke_contents cke_reset" role="presentation" style="height: 200px;">
  <span id="cke_42" class="cke_voice_label">W celu uzyskania pomocy naciśnij ALT 0</span>
  <iframe src="" frameborder="0" class="cke_wysiwyg_frame cke_reset" style="width: 100%; height: 100%;" title="Edytor tekstu sformatowanego, s639c2728b0c5a_items_0_leftSideContent" aria-describedby="cke_42" tabindex="0" allowtransparency="true"></iframe>
</div>

Prawa strona:

<div id="cke_2_contents" class="cke_contents cke_reset" role="presentation" style="height: 200px;">
  <span id="cke_78" class="cke_voice_label">W celu uzyskania pomocy naciśnij ALT 0</span>
  <iframe src="" frameborder="0" class="cke_wysiwyg_frame cke_reset" style="width: 100%; height: 100%;" title="Edytor tekstu sformatowanego, s639c2728b0c5a_items_0_rightSideContent" aria-describedby="cke_78" tabindex="0" allowtransparency="true"></iframe>
</div>
  1. A czy próbowałeś chociaż sprawdzić jakie dane tam trafiają? Nie wiem... moze nawet jakis var_dump po tym dane z forma trafiaja do jakiegos kontrolera?

Dane w bazie zapisują się poprawnie.

Poza tym bez kodu, to tak ciezko cos wiecej doradzic.

Tworzenie formularza:

protected function configureFormFields(FormMapper $formMapper): void
    {
        $formMapper
            ->tab('Ogólne')
                ->with('Ogólne', ['class' => 'col-md-8'])
                    ->add('title', TextType::class, ['label' => 'Tytuł'])
                    ->add('leftSideContent', CKEditorType::class, ['label' => 'Treść lewej strony',
                                                                    'config' => ['toolbar' => 'extended_basic_with_media']])
                    ->add('rightSideContent', CKEditorType::class, ['label' => 'Treść prawej strony',
                                                                    'config' => ['toolbar' => 'extended_basic_with_media']])
                    ->add('position', null, ['label' => 'Pozycja'])
                ->end()
            ->end();
    }

Nie wiem czy jeszcze jakiś kod może być pomocny w tej sytuacji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1