PHP nie wyświetla wyników

0

mam dziwny problem, skończyłem stronę cały czas testując w wampserver i teraz przyszedł czas na testy już na serwerze - wszystko pięknie działa na localhost a tu zonk - mianowicie logowanie działa, dodawanie nowego użytkownika działa, dowanie materiałów do bazy i ładowanie zdjec działa (system dla admina wykonany przeze mnie działa) A wyświetlanie danych z bazy danych nie działa i w dodatku nie ma żadnych błędów. I co dziwne jak usunę historię i odświeżę to czasem pojawi się ale rzadko.

Typowy sposób wyświetlania:

$produkty = "SELECT * FROM produkty";
$produkty = $conn->prepare($produkty);
$produkty->execute(); 
$policz = $produkty->rowCount();  

if($policz == 0) {
  echo "NIE MA WYNIKOW";
} else {
        while($row = $produkty->fetch()) {
          echo $row['nazwa'];
    }
}

w bazie danych dane są - no wszystko to jest dziwne - spotkał się ktoś?

0

Sprawdzałeś cache? Na froncie włączony no-cache? W bazie danych ustawienia takie same jak lokalnie?

0

Zdaje się ze tak a na froncie mam

header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, max-age=0");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

zastanawiam sie - wszedzie mam include_once() - a nie include() - czy to może miec znaczenie? dziwne to wszystko

0

include_once zapewnia że dany plik zostanie tylko raz zaincludowany.

Rozumiem, że te samo zapytanie w kodzie pokazuje 0 rekordów a jak je wykonasz w z palca np w pma to jest ok?

0
ehhhhh napisał(a):

include_once zapewnia że dany plik zostanie tylko raz zaincludowany.

Rozumiem, że te samo zapytanie w kodzie pokazuje 0 rekordów a jak je wykonasz w z palca np w pma to jest ok?

dokładnie

0

Spróbuj dla testu przekleić dokładnie takie samo zapytanie z pma do php, ale na czysto w mysqli bez pdo.

0

MOŻNA ZAMKNĄĆ TEMAT - $_REQUEST zwracał dodatkowo PHPSESSID co powodowało niespełnienie if`a.

0
DuzaCzarna napisał(a):

MOŻNA ZAMKNĄĆ TEMAT - $_REQUEST zwracał dodatkowo PHPSESSID co powodowało niespełnienie if`a.

Niby jakiego ifa?

if($policz == 0) {

co ma zmienna $policz do requesta?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1