Dlaczego program wybija mi błąd w linii 74 jak tam kodu nie ma, Proszę o pomoc w poprawieniu skryptu.

0

Dlaczego program wybija mi błąd w linii 74 jak tam kodu nie ma,
Proszę o pomoc w poprawieniu skryptu.

<?php
 
$link = mysqli_connect("xxxxxxxxx","xxxxxxx","xxxxxxxxx", "xxxxxxxxxx");
 
mysqli_select_db($link, "xxxxxxxxxx");
 
 
if (!$link)
{
echo 'Błąd: : Połączenie z bazą danych nie powiodło się. Spróbuj jeszcze raz później.';
exit;
 
}
 
echo 'udało się jesteś połączony z bazą danych';
 
 
?>
 
 
 
 
 
 
<html>
<head>
 
 
</head>
 
<body>
<br />
 
 
 
<div class="container" style="width:700px;">
<h3 align="center">Shopping Cart</h3><br />
 
<?php
 
 
$query = "SELECT * FROM tbl_product ORDER BY id ASC";
$result = mysqli_query($link, $query);
 
if(mysqli_num_rows($result) > 0)
{
 
while($row = mysqli_fetch_array($result))
 
{
 
?>
<div class="col-md-4">
<form method="post" action="index.php?action=add&id=<? echo $row["id"]; ?>" />
 
 
<h4 class="text-info"><?php echo $row["name"]; ?></h4>
<h4 class="text-danger">$<?php echo $row["price"]; ?></h4>
<input type="text" name="quantity" class="form-control" value="1" />
<input type="hidden" name="hidden_name" value="<?php echo $row["name"]; ?>" />
<input type="hidden" name="hidden_price" value="<?php echo $row["price"]; ?>" />
<input type="submit" name="add to card"  />
 
</div>
</form>
 
<img src="https://serwer2051407.home.pl/jeden.jpg" alt="" width="100" height="150" value="Add to Cart" style="border:3px solid #333;background-color:#f1f1f1; border-radius:20px; />
 
};
3

Zacznij od poprawnego wklejenia kodu z użyciem tagów. Kiedyś Ci pisałem też, że pusta linia to też linia i ma numer itd.

<?php
$x = 1;



$y = 2;

$z = 3;

Zobacz jak są linie numerowane nawet tu na forum.

4

Otwierasz dwie klamerki (jedną dla if, drugą dla while) i żadnej nie zamykasz.

0

Nawet nie napisałeś jaki błąd...

2

@adamon: Myślałeś może kiedyś o tym żeby rozdzielić warstwę persystencji od warstwy widoku? To znaczy zachować łączenie z mysql'em i ładowanie danych w jenym miejscu, i dopiero potem przekazać je do widoku HTML?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1