PHP Wordpress Autoupdate produktów

0

Hej, potrzebuję po stronie wordpressa napisać wtyczkę która będzie mi przykładowo raz dziennie uzupełniała produkty z pliku xml. Czy kojarzycie może jakieś gotowe rozwiązanie, bądź jesteście w stanie wskazać czym się sugerować aby to napisać?

0

Pojęcie "produkty z pliku XML" znaczy mniej więcej tyle co "dobre jedzenie". Musisz znać strukturę tego pliku XML albo jego źródło / pochodzenie, a najlepiej jakbyś miał do niego dokumentację.. Wówczas można będzie cokolwiek powiedzieć.

0

@katakrowa: myślę, że autor ma na myśli, że to jego własny plik XML będzie z danymi produktów. Sama idea takiego skryptu jest stosunkowo prosta do napisania dla WooCommerce'a jednak łatwiej będzie jak autor poda z czym ma problem. Jeżeli chodzi o gotowe rozwiązania to nie znam żadnych (raczej nigdy ich nie szukałem - chyba, że klient "uparł się" na gotową wtyczkę) i zwykle tworzyłem własne takie "importery" :)

0
Patryk Nietyksza napisał(a):

Hej, potrzebuję po stronie wordpressa napisać wtyczkę która będzie mi przykładowo raz dziennie uzupełniała produkty z pliku xml. Czy kojarzycie może jakieś gotowe rozwiązanie, bądź jesteście w stanie wskazać czym się sugerować aby to napisać?

Może wyjaśnij od początku co chcesz zrobić, zamiat mówić takimi ogólnikami.

0

wordpress ma z automatu takie cos, mozesz wejsc w narzedzia i zaimportowac plik xml. Produkty to nic innego jak zwykle posty. wiec wstarczy ze zrobisz plik POST dla WOOCOMMERCE i masz gotowe. nie trzeba tu nic pisac nowego

0

@masterc: Chyba nie z "automatu". Z automatu to oczywiście ma, ale import a CSV. Druga rzecz, autorowi chodziło chyba o to aby działało to cyklicznie? Sama idea działania jest chociażby w tej wtyczce:
https://www.wpdesk.net/blog/dropshipping-xml-woocommerce-plugin-import-products-store/

0

masz tam w WP tools->import, jak uruchomisz run importer to masz do wyboru: Choose a WXR (.xml) file to upload, then click Upload file and import. wiec pyk i masz z automatu.

0

Tak, znam to narzędzie i dlatego uważam, że nic ono nie pomoże. Po pierwsze, jeżeli produkt już istnieje to nie następuje jego aktualizacja tylko jest on pomijany. Po drugie, nadal uważam, że autorowi chodzi o to aby ta czynność była uruchamiana przez cron'a

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1