czy mozna sie wbic w kopiowanie plików z operacjami na bazie danych i operacjami obliczającymi długosc pliku mp3?

0

Witam. Temat jest troche skomplikowany.

  1. Kopiuje kupe plikow mp3 z katalogu do katalogu i przy okazji zmieniam im wszystkim nazwe z jednego formatu daty na inny.
  2. W locie probuję obliczyć długość każdego pliku mp3...
$getID3 = new getID3;
         $ThisFileInfo = $getID3->analyze($filename);
         $getID3->CopyTagsToComments($ThisFileInfo);
  1. Probuje sie polaczyc z baza danych i dokonac odpowieniego dopisu w polu... obliczona dlugosc pliku.

...i nie do konca mi to wszystko dziala. Czy moglby ktos holistycznie potraktowac temat i wypowiedziec sie ogolnie korzystajac ze swojego doswiadczenia na polu obliczania dlugosci plikow i mielenia polaczenia z baza danych w locie podczas kopiowania plikow.

Przypominam ze pracuje na PHP 5.4 i korzystam z oldschoolowej funkcji mysql_connect, żadnego PDO i żadnego mysqli_connect.

Proszę o wszelkie ewentualne podpowiedzi.
Serdecznie dziękuje.

Kuba

3

Z czym dokładnie masz problem? Połączenie do bazy? Zapis?

Pisz jakich technologii używasz w danym projekcie. Sformułowanie "przypominam" raczej sugeruje, że użytkownicy forum mają to wiedzieć.
Tak w ogóle w dobie wejścia PHP8 próba pisania nawet hobbystycznej apki w 5.4 to zakrawa na samobiczowanie.

2

musisz poprawić w 58 linijce

0

A to musi być równocześnie? Bo brzmi jakby nie musiały.

0

@TomRiddle: A mozecie mi chlopaki przypomniec w jakim pliku bo zapomnialem.

0

@James Prada: Powiem w ten sposób. Sam sobie odpowiem na to pytanie bo uważam, że chyba sam najlepiej jestem w stanie sobie odpowiedzieć. Otoż PHP jest bądź co nie badź młynkiem do mielenia miesa. W poczatkowym stadium może nie dawał rady. Wczoraj natomiast odpaliłem getID3 i mi w 8 sekund zbadał 2000 plików. Ale to chyba tylko dzięki PDO i dzięki temu, że śmigał w PHP 7. Jakbym to wrzucił wszystko na tarkę to by stanęła. Czyż nie zgadzacie się ze mną?

0
James Prada napisał(a):

Wczoraj natomiast odpaliłem getID3 i mi w 8 sekund zbadał 2000 plików. Ale to chyba tylko dzięki PDO i dzięki temu, że śmigał w PHP 7.

Co ma piernik do wiatraka?
Po prostu staramy Ci się pomóc. Możesz dół kopać łyżeczką albo łopatą.
Jak rozwiązałeś problem to ok, jak nie to go dokładniej opisz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1