Xampp - jaka alternatywa

1

Witajcie,
Możecie polecić jakąś alternatywę do Xampp ? Potrzebuję mieć możliwość elastycznej zmiany php (5.6 - 7.4), xdebug, mysql itp + możliwość ustawiania parametrów php + obsługa wielu stron jednocześnie... Możecie coś polecić?

3

Docker

0
serek napisał(a):

Docker

Z Dockerem mam problem z php 5.6: ERROR: Service 'php-fpm' failed to build : OCI runtime create failed: runc did not terminate sucessfully: unknown (Laradock) :/ szukam czegoś do starszych php głównie :/

0

Ammps, darmowy dosyć fajny, ale zaawansowanych rzeczy w nim z połączeniem z SQL czy PHP nie robiłem.

3

Nie musisz korzystać z Laradock.
Możesz korzystać np. z kontenerów od JB:
https://hub.docker.com/search?q=phpstorm&type=image
https://blog.jetbrains.com/phpstorm/2018/08/quickstart-with-docker-in-phpstorm/

Jak coś jest jeszcze Vagrant, możesz sobie na wirtualkach odpalać np. ale niestety każda wirtualka zabiera zasoby.

0

Winnmp... O ile nie przeszkadza ci nginx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1