Funkcja JS resetująca/czyszcząca diva

0

Siema, czy istnieje jakaś funkcja w js, która po kliknięciu np przycisku resetuje nam diva do ustawień początkowych(takich wraz ze startem strony)?
lub jak coś takiego można napisać.

1

Jeśli zapamiętasz właściwości div'a na starcie to potem możesz je przywrócić. Ale to trudne jeśli chcesz zapamiętać wszystko t.j.:

  • style ;
  • klasy;
  • atrybuty ;
  • obsługiwane zdarzenia / podpięte eventListener'y;
  • parent
  • i pewnie sporo innych ..

Musisz sprecyzować jakie właściwości Cię interesują.

0

nie, musisz napisać to sam

1

Możesz zapisać ustawienie/ustawienia jakie chcesz zmienić do zmiennej a potem je wykorzystać w dowolnym momencie.

0

Tak jak przedmówca napisał albo ew. metoda cloneNode przed zmianą czegokolwiek, a w przypadku zmiany podmianka (tyle, że klonowanie może być niewydajne...) https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Node/cloneNode

Chociaż mam wrażenie, że to pytanie z serii "mam problem X i podczas próby rozwiązania wpadłem na podproblem Y, więc zadam na forum pytanie o Y, zamiast zapytać o X".

Więc co w zasadzie chcesz zrobić?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1