Mała zmiana w skrypcie od wpisów w WordPressie

0

title

Wpis na stronie aktualnie wyświetla się w sposób widoczny na GIFie. Gdy się na nie najedzie myszką pojawia się tytuł i zaciemnia się. To co chciałbym osiągnąć to całkiem odwrócić ten proces. Czyli żeby normalnie był tytuł i zaciemnienie, a jak najadę kursorem to znikały.

Oto jak wygląda skrypt od wyświetlania wpisów (content-preview)

<?php
/**
 * Template part for displaying posts
 *
 * @link https://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy
 *
 * @package X_Portfolio
 */

?>


<article id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class('col-6-12 mobile-col-1-1 grid-item post-item'); ?>>

	<?php 	if ( has_post_thumbnail() ) { ?>
				<div class='post-thumb'>
				<a href="<?php the_permalink();?>" >
				<?php the_post_thumbnail('x-portfolio-thumb'); ?>
				</a>
		</div>
	<?php } else { ?>
<img src="<?php echo esc_url( get_template_directory_uri() );?>/img/default-image.jpg" ><?php } ?>
  <div class="overbox">
    <div class="title overtext"> 
    	<?php the_title( '<h2 class="entry-title"><a href="' . esc_url( get_permalink() ) . '" rel="bookmark">', '</a></h2>' ); ?>
</div>
    <div class="tagline overtext"> <?php x_portfolio_category();?> </div>
  </div>
	

</article><!-- #post-## -->


</article><!-- #post-<?php the_ID(); ?> -->

W jaki sposób mogę to osiągnąć?

Próbowałem na kilka sposobów, ale coś mi nie idzie. Chce zmienić tylko tą jedną rzecz i troszkę nie bardzo mam czas, żeby douczyć się programowania w PHP, aby zrobić tą jedną rzecz. Więc jak ktoś by mi mógł pomóc to byłoby super ;)

2

To raczej realizowane jest przez CSS lub Javascript.
Zobacz w CSS klasę post-item czy nie ma jakiegoś zachowania dla hover.

0
jurek1980 napisał(a):

To raczej realizowane jest przez CSS lub Javascript.
Zobacz w CSS klasę post-item czy nie ma jakiegoś zachowania dla hover.

Jedyne co z "hover" to znalazłem w style.css

Jednak nie bardzo wiem do czego to służy:

#cssmenu>ul>li:hover:after,
#cssmenu>ul>li.active:after {
  height: 100%;
}

#cssmenu>ul>li:hover>a,
#cssmenu>ul>li.active>a {
  color: #000000;
}

#cssmenu>ul>li:hover>a:after,
#cssmenu>ul>li.active>a:after {
  background: transparent;
}

#cssmenu>ul>li:hover>a:before,
#cssmenu>ul>li.active>a:before {
  border-top-color: #ffffff;
}

#cssmenu>ul>li:hover>ul {
  left: 0;
}

#cssmenu>ul>li:hover>ul>li {
  max-height: 72px;
  position: relative;
  text-align: left;
}
0

To co pokazałeś to menu, tam musisz dodać jako np. dodatkowy kod do theme właśnie efekt na hover, labo zmiana koloru, filtr itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1