Błąd "unexpected EOF while looking for matching"

0

Witam
posiadam stronę internetową w PHP na której jeden z elementów opiera się o zadania cron
od dziś dostaje emaila z błędem.
Cron wykonuje się co 5 minut więc co te 5 min dostaje tego samego emaila.

Tytuł: Cron v_mar@hancock /usr/local/bin/setlock -n /tmp/cronlock.3794885652.220978 sh -c

Treść emaila:

sh: -c: line 0: unexpected EOF while looking for matching `''
sh: -c: line 1: syntax error: unexpected end of file

proszę o pomoc co mogłoby powodować ten błąd?
dziękuję

1

Ponieważ nie wiemy co robi ten skrypt i nie widzimy kodu, to można tylko domniemać, że coś jest nie tak z otwarciem /zamknięciem tagów PHP czy deklaracji jakiejś zmiennej typu string np.:
$string ='abc

0
jurek1980 napisał(a):

Ponieważ nie wiemy co robi ten skrypt i nie widzimy kodu, to można tylko domniemać, że coś jest nie tak z otwarciem /zamknięciem tagów PHP czy deklaracji jakiejś zmiennej typu string np.:
$string ='abc

Skrypt pobiera z bazy danych wartość, losuje nową liczbę i mnoży ją przez tą wartość aby powstała suma. Co potrzebujesz, co mam wstawić?

1

Odpal jakieś IDE, wrzuć te pliki które są odpalane i zobacz czy gdzieś nie podpowiada błędu. Jak to nie pomoże wrzuć skrypt poza danymi typu login,hasło itp.

0

PHP i ich generyczne błędy...........

syntax error: unexpected end of file

co to kurde ma być? to kompilator jest aż tak zjebany że nie nadąża za wytycznymi swoich powalonych twórców? Sami piali dość dawno, że tagi zamknięcia są zbędne. Ale oczywiście kompilatora nie zmodyfikowali..... cały team php, coś zaczną, nie skończą i wypuszczą jako stabilne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1