Problem z formularzem z phpmailer na kylos

0

Witam.
tak wygląda: Nie wiem co jest nie tak. Na hekko działa ok a na kylos mam błąd. Pomoże ktoś?

<?php require ("class.phpmailer.php"); require_once('class.smtp.php'); //dodanie klasy smtp if(isset($_POST['submit'])){ $name = $_POST['name']; // Get Name value from HTML Form $email_id = $_POST['email']; // Get Email Value $mobile_no = $_POST['mobile']; // Get Mobile No $msg = $_POST['message']; // Get Message Value $mail = new PHPMailer(); $mail->CharSet = "UTF-8"; $mail->IsSMTP(); $mail->Host = "smtp.gmail.com"; // Your Domain Name $mail->SMTPAuth = true; $mail->Port = 587; $mail->Username = "[email protected]"; // Your Email ID $mail->Password = "****"; // Password of your email id $mail->From = "[email protected]"; $mail->FromName = "XXX"; $mail->AddAddress ("[email protected]"); // On which email id you want to get the message $mail->AddCC ($email); $mail->IsHTML(true); $mail->Subject = "Wiadomość ze strony www od $name"; // This is your subject // HTML Message Starts here $mail->Body = " <html> <body>
Imię i nazwisko: $name
E-mail: $email_id
Nr telefonu: $mobile_no
Wiadomość: $msg
</body> </html> "; // HTML Message Ends here if(!$mail->Send()) { // Message if mail has been sent echo "<script> alert('Nieoczekiwany błąd.'); </script>"; } else { // Message if mail has been not sent echo "<script> alert('Wiadomość została wysłana. Dziękujemy.'); </script>"; } } ?>
0

Jaki błąd?

0

Oni tam mają jakiegoś swojego firewalla, może on blokuje.

0

czyli nie będzie działać przez firewall?

0

Z kylos odpowiedzieli mi:
"Niestety nie zajmujemy się wsparciem aplikacji klienckich. Prosiłbym o spróbowanie z wykorzystaniem szyfrowanego portu SMTP: 465"
Próbowałem zmienić na ten port ale nic nie pomogło. Czy trzeba coś więcej zmienić niż tylko nr portu?

0

Chyba jeszcze musisz ustawić szyfrowanie w phpmailer $mail->SMTPSecure

0

Włącz debugowanie ! i podaj komunikat.

PS.

zaktualizuj sobie phpmailer i dodaj $mail->SMTPDebug = SMTP::DEBUG_SERVER;

0

Invalid address: (addAnAddress cc):
2019-12-16 1213 SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting

0

Dodałeś metodę szyfrowania?

0
<?php require ("class.phpmailer.php"); require_once('class.smtp.php'); //dodanie klasy smtp if(isset($_POST['submit'])){ $name = $_POST['name']; // Get Name value from HTML Form $email_id = $_POST['email']; // Get Email Value $mobile_no = $_POST['mobile']; // Get Mobile No $msg = $_POST['message']; // Get Message Value $mail = new PHPMailer(); $mail->SMTPDebug = SMTP::DEBUG_SERVER; $mail->CharSet = "UTF-8"; $mail->IsSMTP(); $mail->SMTPSecure = 'tls'; $mail->Host = "smtp.gmail.com"; // Your Domain Name $mail->SMTPAuth = true; $mail->Port = 587; $mail->Username = "[email protected]"; // Your Email ID $mail->Password = "****"; // Password of your email id $mail->From = "[email protected]"; $mail->FromName = "mmm"; $mail->AddAddress ("[email protected]"); // On which email id you want to get the message $mail->AddCC ($email); $mail->IsHTML(true); $mail->Subject = "Wiadomość ze strony www od $name"; // This is your subject // HTML Message Starts here $mail->Body = " <html> <body>
Imię i nazwisko: $name
E-mail: $email_id
Nr telefonu: $mobile_no
Wiadomość: $msg
</body> </html> "; // HTML Message Ends here if(!$mail->Send()) { // Message if mail has been sent echo "<script> alert('Nieoczekiwany błąd.'); </script>"; } else { // Message if mail has been not sent echo "<script> alert('Wiadomość została wysłana. Dziękujemy.'); </script>"; } } ?>
0

No ale jak używasz SSL czy tam TLS to zmień port na 465

0

Niestety nic to nie zmienia.

0

Tylko teraz jeszcze jedno pytanie, korzystasz z gmail czy tego kylos ?

0

z gmail

0

chodzi o pocztę za pośrednictwem której są wysyłane maile?

0

Tak, bo widzę, że wysyłasz z gmail. Spróbuj zmienić na SSL zamiast TLS

0

ciągle to samo :(

0

Invalid address: (addAnAddress cc):
2019-12-16 1213 SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101) ---> a jaki adres dodajesz do $mail->AddCC wiem ,że z formularza ale jaka domena ?

aha jeszcze jedna sprawa:

But You need go to "google->account->security->Less secure app access" is by default is on please make sure you turn off to allow sending mail.

i jeszcze

https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha i dopiero wtedy powinno ruszyć

0

na razie wszystkiego próbowałem z kontem na gmailu. Wszystko włączone i dalej błąd. Już nie wiem o co chodzi. Tak jakby blokowało coś na kylos bo w hekko wszystko działa bez problemu.

1

Serwer może Cię blokować, jeśli poczta wychodzi z innej domeny, niż masz stronę.

0
serek napisał(a):

Serwer może Cię blokować, jeśli poczta wychodzi z innej domeny, niż masz stronę.

Też pisałem aby sprawdzić firewalla, pewnie coś ten deseń.

0

Spróbowałem z takiego wysłać. Chyba zwykłą funkcja post i poszło.. chyba przy tym zostanę.. maile dochodzą.. choć chyba phpmailer jest lepszy?

<?php $EmailFrom = "xxx"; $EmailTo = "[email protected]"; $Subject = "Wiadomość"; $Name = Trim(stripslashes($_POST['Name'])); $Tel = Trim(stripslashes($_POST['City'])); $Message = Trim(stripslashes($_POST['Message'])); $Email = $_POST['Email']; // validation $validationOK=true; if (!$validationOK) { print "<meta http-equiv="\&quot;refresh\&quot;" content="\&quot;0;URL=error.htm\&quot;">"; exit; } // prepare email body text $Body = ""; $Body .= "Imię i Nazwisko: "; $Body .= $Name; $Body .= "\n"; $Body .= "Telefon: "; $Body .= $Tel; $Body .= "\n"; $Body .= "E-mail: "; $Body .= $Email; $Body .= "\n"; $Body .= "Wiadomość: "; $Body .= $Message; $Body .= "\n"; // send email $success = mail($EmailTo, $Subject, $Body, "From: <$EmailFrom>\r\n" . "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=utf-8"); // redirect to success page if ($success){ print "<meta http-equiv="\&quot;refresh\&quot;" content="\&quot;0;URL=..\mail.html\&quot;">"; } else{ print "<meta http-equiv="\&quot;refresh\&quot;" content="\&quot;0;URL=error.htm\&quot;">"; } ?>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1