Zmienna liczbowa w apostrofach albo cudzysłowach

0

Witam,
Mam funkcje która przyjmuje jeden parametr wartość liczbową w apostrofach albo cudzysłowach czyli

funkcja('1234');

albo

funkcja("1234");

Natomiast mam taką zmienna:

$zmienna = 1234;
funkcja($zmienna);

i to nie zadziała, próbowałem rożnych możliwości np.'

$zmienna = 1234;
funkcja((string)$zmienna);

albo

$zmienna = 1234;
funkcja('.$zmienna.');

albo

$zmienna = 1234;
funkcja("'".$zmienna."'");

oczywiście nie mogę zrobić tak, chociaż zadziała

$zmienna = '1234';
funkcja($zmienna);

ponieważ $zmienna jest dynamiczna.
Ktoś wie jak to zamienić aby $zmienna była przekazywana w apostrofach albo cudzysłowach? bo nie mam pomysłu

0

Jaki cel ma dla Ciebie przekazywane tego specjalnie z tymi znakami?

'\'' . 123 . '\''
0
pesymistycznyoptymista napisał(a):

Jaki cel ma dla Ciebie przekazywane tego specjalnie z tymi znakami?

'\'' . 123 . '\''

Ponieważ funkcja jest tak zbudowana i tylko przyjmuje wartość liczbową w apostrofach albo cudzysłowach, a Twój przykład mi nie działa

2

To pokaż może kod tej funkcji.

0

jeśli nic nie jest skopane lub ultra specyficzne to dla php w operacjach liczbowych '123' == "123" == 123

Zresztą:
$z = 123;
"123" === (string) 123 === "$z"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1