Problem z formularzem do wysyłania email

0

Siemka mam problem otóż zrobiłem formularz napisałem do niego taki prosty kod php i nie wiem dlaczego ale wysyła email tylko i wylacznie pod jeden adres który jest na gmailu jeśli w pisze w $to jakiś inny adress to już maile nie dochodzą... zmienie z powrotem na ten na gmailu maile są w sekunde. Nie wiem czy ma to znaczenie ale strona stoi na razie na darmowym hostingu 000webhostapp.com
to jest kod php:

<?php
$to = '[email protected]';
$messValue = $_POST['messValue'];
$title = $_POST['title'];
$name = $_POST['name'];
$email	= $_POST['email'];
$phone =  $_POST['phone'];
$subject = '[FORMULARZ]Nowy email od '.$name.'NUMER TELEFONU: '.$phone.' ('. $email . ')[FORMULARZ]';
$message = 'TEMAT '.$title.'   '.'TREŚĆ WIADOMOŚCI: '. $messValue;
$headers = 'OD: '. $name . " " . $email . " " ."\r\n";
$headers .= 'Content-Type: text/html; charset=utf-8\r\n';

mail($to, $subject, $message, $headers);
?>

To jest kod formularza

<form method="post" name="concatform" action="mail.php">

		<div class="form-group d-sm-inline-block">
													
				<label for="name">Imie i nazwisko *</label>
				<input type="text" class="form-control input-settings" name="name" id="name" required>

		</div>

		<div class="form-group d-sm-inline-block">
													
		         <label for="email">Adres Email*</label>
			  <input type="email" class="form-control input-settings" name="email" id="email" required>

		</div>

		<div style="clear: both;"></div>

		<div class="form-group d-sm-inline-block mt-2">
													
				<label for="title">Temat wiadomości*</label>
			        <input type="text" class="form-control input-settings" name="title" id="title" required>

		</div>

		<div class="form-group d-sm-inline-block ml-md-4 ml-lg-0 mt-2">
													
				<label for="phone">Numer telefonu</label>
				input type="text" class="form-control input-settings" name="phone" id="phone">

		</div>

		<div class="form-group">
													
				<label for="messValue">Treść wiadomości*</label>
				<textarea class="form-control textAreaResolution" rows="3" name="messValue" id="messValue" required></textarea>

		</div>

		<h5 class="ml-4" style="color:red">WYSŁANO</h5><br />

		<input type="submit" value="wyślij" name="submit" class="btn btn-primary">

		</form>

O co tu ***** moze chodzić..

1

A gdzie się uwierzytelniasz? Chciałbyś żeby wysłanie maila było tak proste? Przecież to byłby raj dla spamerów. Tu nie chodzi o to ze gmail chwyta, a inne nie. Problem leży w tym ze nie przedstawiasz się kim jesteś. Popatrz jak wyglada konfiguracja klientow pocztowych, chociażby gmail (SMTP, port, typ szyfrowania....). Poza tym zamiast składać maila, tak jak to robisz skorzystaj z gotowej i o wiele rzetelniej napisanej biblioteki np phpmailer lub swiftmailer

0
Kuba Czarnecki napisał(a):

O co tu ***** moze chodzić..

Najprawdopodobniej wysylales duzo tego lub ktos inny z tych adresow wczesniej i serwery pocztowe zablokowaly te adresy i dodaly je na "czarna liste" Nie bedziesz mial problemu jesli podepniesz domene pod konto i z tego bedziesz slal. Inaczej znowu zablokuja serwer. To normlana procedura.

$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=UTF-8' . "\r\n";
$headers .= 'From: ' . $PageTitle . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

Lub wezmiesz jakiegos gotowca.

0

@marchewa: Ja już w sumie napisałem o co chodzi, OP chce wysyłać maile będąc totalnie niewiarygodnym nadawcą. Czy mógłbyś wyjaśnić co Twój kod zmieni w tej kwestii?

Pomyśl sobie inaczej - jak powinien zachować się serwer pocztowy jeśli bym użył jako pola nadawcy Twojego emaila (np marchewa@jakas_tam_twoja_domena.pl)? Przeciez to az prosi sie o klopoty i przekręty zwiazane z podszywaniem się.

Niech OP lepiej zerknie tutaj (nie wiem na ile ten kod jest zgodny z aktualną wersją phpmailera)
https://mandrill.zendesk.com/hc/en-us/articles/205582147-How-to-Send-with-PHPMailer

to przynajmniej zobaczy, jak powinna wyglądać procedura autoryzacji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1