Nie działa prawidłowo __debugInfo()

Odpowiedz Nowy wątek
2019-09-09 16:23

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 21 minut temu

0

Może zbyt moco powiedziane (tytuł), ale nie wiem co się dzieje.

Tu jest oficjalna dokumentacja funkcji:
https://www.php.net/manual/en[...]p5.magic.php#object.debuginfo

To jest mój kod:

    public function __debugInfo(): array
    {
        return [
            'anything' => 'anything'
        ];
    }

Czyli po prostu nadpisanie metody w klasie.

I nie działa. Tzn. wg. dokumentacji wywołanie var_dump() na obiekcie powinno wyświetlić mi 'anything' itd. a wyświetla wszystkie parametry obiektu z wyjątkiem 'anything'.
W przypadku użycia na obiekcie funkcji print_r() wszystko działa zgodnie z dokumentacją, tzn. wyświetla się prawidłowo 'anthing' bez parametrów obiektu.

Nie wiem co się dzieje.

Pozostało 580 znaków

2019-09-09 17:03
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 35 minut temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Działa prawidłowo: https://3v4l.org/AMr1k


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2019-09-09 17:04

Pozostało 580 znaków

2019-09-09 17:26

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 21 minut temu

0

@Patryk27: No właśnie u mnie nie.
Używam PHP 7.3 a pełny kod klasy to (na gicie jeszcze bez tej funkcji):
https://github.com/ccwrc/desi[...]imentalFolder/MagicMethod.php

Nie wiem od której strony to ugryźć, na konsoli mam pełny var_dump ze wszystkimi parametrami.

Pozostało 580 znaków

2019-09-09 17:31
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 35 minut temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Przygotuj MCVE - bez tego ani rusz.


Pozostało 580 znaków

2019-09-09 17:40

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 21 minut temu

0

Edit:
https://3v4l.org/hA2Pl

Odpalony u mnie na localhost daje pełny var_dump bez 'anything'

edytowany 2x, ostatnio: ccwrc, 2019-09-09 17:47

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0