input type="number"

Odpowiedz Nowy wątek
2018-07-18 10:28
0

Hej, czy istnieje taka opcja że po wpisaniu w input type="number" jakiejś wartości i naciśnieciem entera po przesłaniu formularza, aby nie znikały te wartości po odświeżeniu strony?? Podejrzewam tu js?

Pozostało 580 znaków

2018-07-18 10:52
0

Chyba źle podejrzewasz :D. W PHP wystarczy że to co przesyłasz w formularzu przez GET/POST pobierzesz i dodasz jako value w input.
na przykład:

<input type="number" name="liczba" value="<? echo $_POST['liczba']; ?>">

"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"`-._,-'
edytowany 1x, ostatnio: Kandif, 2018-07-18 10:55

Pozostało 580 znaków

2018-07-18 11:00
0

A jeśli wygląda to tak:

 echo '<td><input type="number" name="pole_1['.$value.']" value="0" min="0" max="9999" /></td>';

co mam w value dać??

edytowany 1x, ostatnio: stecosik1, 2018-07-18 11:01

Pozostało 580 znaków

2018-07-18 11:21
0

Musisz wiedzieć jakie są nazwy pól, bo przecież jakoś je pobierasz potem po wysłaniu formularza. A jeśli nie wiesz to sprawdź wypisując je wszystkie po kolei:

foreach ($_POST as $key => $value) {
echo "nazwa: ".$key." wartość: ".$value; 
}

W każdym razie w value ma być wpisana wartość z formularza. Z drugiej strony zastanawiam się czy wpisanie

$_POST['pole_1['.$value.']']

by nie zadziałało.


"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"-._,-'"-.,-'"`-.,-'"`-._,-'
edytowany 5x, ostatnio: Kandif, 2018-07-18 11:27

Pozostało 580 znaków

2018-07-18 11:54
0

Niestety to nie działa

Pozostało 580 znaków

2018-07-18 11:59
1

Prawdopodobnie:

$wartosc=$_REQUEST['pole_1'][$value];
 echo '<td><input type="number" name="pole_1['.$value.']" value="'.$wartosc.'" min="0" max="9999" /></td>';

Staram się pisać po Polsku ale jak nie wychodzi odczytanie tą metodą proszę spróbować bardziej fonetycznie, a jeśli i to nie wychodzi to pewnie świeciło się na czerwono i wybrałem z listy poprawnych ortograficznie słów takie które akurat nie mają sensu w tym kontekście,

Pozostało 580 znaków

2018-07-18 13:29
0

Dziekuje, właśnie tak to ma być :D

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0