Panel administratora

Odpowiedz Nowy wątek
2018-06-13 12:52
Nadziany Pomidor
0

Hej mam oto taki kod index.php:

<html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Panel admina</title> </head> <body>

Panel Administratora

Typ OsłonkiTyp Osłonki OpisDodatek Typu OsłonkiDodatek Typu Osłonki OpisKolorKolor OpisKaliberPakowaniePakowanie OpisDodatkiDodatki OpisIlość m.b (cm.b)Ilość OpisGatunekGatunek OpisEdycjaUsuń
$typ_oslonki $typ_oslonki_opis $dod_typ_oslonki $dod_typ_oslonki_opis $kolor $kolor_opis $kaliber $pakowanie $pakowanie_opis $dodatki $dodatki_opis $metry $metry_opis $gatunek $gatunek_opis Edytuj Usuń
Dodawanie nowego obiektu </body> </html>

i wywala mi błąd:
Warning: mysqli_stmt::bind_result(): Number of bind variables doesn't match number of fields in prepared statement in C:\xampp1\htdocs\test\index1.php on line 17

kurcze no i nie wiem co z tym zrobićm pomoże ktoś??

Pozostało 580 znaków

2018-06-13 13:51
Nadziany Pomidor
0

1.usuwanie rekordu działa. :D
2.Podczas edycji tez dziala ale gdy tylko chce zeedytowac to dalej mam ten problem:
Parse error: syntax error, unexpected '$typ_oslonki_opis' (T_VARIABLE), expecting ',' or ')' in C:\xampp1\htdocs\test\update.php on line 24
pisałeś wyżej o tym: htmlspecialchars

<tr><td>Typ osłonki</td><td><input name="typ_oslonki" value="'.htmlspecialchars($typ_oslonki).'" maxlen="3" size="20"></td></tr>

czy tak to mam wstawiać??

3.Niestety przy dodawaniu nowego rekordu błąd z id jest nadal :(

Pozostało 580 znaków

2018-06-13 15:17
Nadziany Pomidor
0

Kurcze sprawa wyglada tak:

  1. Usuwanie bez zarzutu :D
  2. Edytowanie sie poprawiło, nie ma juz tego błędu lecz nic mi się nie zmienia po edycji :( i nie wiem jak mam dodać te polskie znaki bo mi jakiś dziwactwa wyskakują zamiast ą, ó, ż itp
  3. Błąd z id naprawiony przy dodawaniu nowego rekordu, tylko że gdy coś chce dodać wypełnie wszystkie pola to i tak rekord się nie dodaje.
    4.W tych kodach jest jakaś instrukcja sprawdzająca aby pole nie było pusty przy dodawaniu rekordu, no i jest problem gdyż np. typów osłonki jest 10 a dodatków 40 no i musiałbym za każdym razem przy dodawaniu nowego rekordu wpisywać NULL aby nic nie dodało, więc jest to bez sensu..
    Poradzicie coś na punkt 2 i 3 chociaż??

Pozostało 580 znaków

2018-06-14 08:31
Nadziany Pomidor
0

Odświeżam temat, ktoś coś pomoże?? Kod jest wyżej o jakie 5 postów.
Poprawiłem co nieco z powyższego posta, wszystko działa, mogę wypełnić i jak klikam zapisz do bazy to zapisuje ale nic nie wyświetla czyli tak jakby rekord nie istniał. Chodzi mi tu o pliki edycja.php i update.php. HELP

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0