PHP wysłanie tablicy w ciągu POST API OAuth 2

0

Witam wszystkich forumowiczów po raz pierwszy, uczę się i napotkałem na problem którego nie mogę rozwiązać od kilku godzin. Liczę na pomoc, z góry dziękuję.
Dodaję nowy kontakt metodą POST, wszystko działa prawidłowo.

https://intranet_name.bitrix24.com/rest/crm.contact.add?auth=authentication_code&fields[NAME]=Maria&fields[SECOND_NAME]=Anna&fields[LAST_NAME]=Nowacka

Mam problem żeby dołączyć do powyższej metody również tablicę, jak ją dodać? np. PHONE (zawiera numer telefonu i typ)

<script type="text/javascript">
    BX24.callMethod(
            "crm.contact.add", 
            {
                fields:
                { 
                    "NAME": "John", 
                    "SECOND_NAME": "Lancelot", 
                    "LAST_NAME": "Doe", 
                    "OPENED": "Y", 
                    "ASSIGNED_BY_ID": 1, 
                    "TYPE_ID": "CLIENT",
                    "SOURCE_ID": "SELF",
                                        "PHOTO": { "fileData": document.getElementById('photo') },
                            "PHONE": [ { "VALUE": "555888", "VALUE_TYPE": "WORK" } ]     
        },
        params: { "REGISTER_SONET_EVENT": "Y" }    
    }, 
    function(result) 
    {
        if(result.error())
            console.error(result.error());
        else
                    console.info("Created a new contact; ID=" + result.data());
            }
        );        
</script>

OAuth 2.0 Protocol API documentation

1

Po pierwsze to nie jest POST:

https://intranet_name.bitrix24.com/rest/crm.contact.add?auth=authentication_code&fields[NAME]=Maria&fields[SECOND_NAME]=Anna&fields[LAST_NAME]=Nowacka
0
jurek1980 napisał(a):

Po pierwsze to nie jest POST:

https://intranet_name.bitrix24.com/rest/crm.contact.add?auth=authentication_code&fields[NAME]=Maria&fields[SECOND_NAME]=Anna&fields[LAST_NAME]=Nowacka

Dziękuję za odpowiedź, jednak nie rozwiązuje to mojego problemu.

0

Rozwiązałbyś problem gdybyś wiedział czego szukać.
Skoro działa Ci przez GET dodawanie tego użytkownika, to musisz szukać jak poprzez GET przesłać tablicę.
Np. http://snipplr.com/view/4444/passing-an-array-through-get-request/

0

Poradziłem sobie poprzez zmianę na cURL
Trzeba było dodać nawias kwadratowy :)
Dziękuję za sugestie.

$data = array(
    "fields" => array(
        "NAME" => "Nowy2",
        "LAST_NAME" => "Testowy1",
        "ADDRESS" => "Nowodąbrowska 45",
        "ADDRESS_POSTAL_CODE" => "54-345",
        "ADDRESS_CITY" => "Warszawa",
        "ADDRESS_COUNTRY" => "Polska",
        "TYPE_ID" => "CLIENT",
        "PHONE" => array([
            "VALUE" => 994556765,
            "VALUE_TYPE" => "WORK"]
        )
    )
);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1