Jak słuchać radia ESKA na Winampie, Screamer Radio, RadioSure, itd. po zmianach 29 września 2017

0

czemu mi nie ida radyjka z http://radyjko.ga na odtwarzaczu sieciowym w m3u,pls,wmp prosze o pomoc

0

posiadam Radio Hama DIT1000MBT pliki aac,aac+,mp3 ida bez problemu

0

a m3u nie

0

vox fm,wawa,,radio plus krakow,i eski

0

te nie

0

dzieki to dziwne zeby radyjko mialo aac,aac+ pliki a m3u nie dziwne zjawisko a oprogramowanie pokazuje ze jest aktualne a te radyjka da sie zrobic na aac

0

Czy jest do kupienia jakieś domowe radio internetowe tak aby obsługiwało playlisty tak aby np Eska Club albo rmf max mógł sobie grać wieczorami?

0
PiDev napisał(a):

Witam.
Od 29 września br. serwis eskaGO wprowadził "zabezpieczenie" przed słuchaniem stacji poza oficjalnymi kanałami.
A ja chciałby przedstawić sposób jak to zabezpieczenie obejść, bez łamania hashu :)

Aktywne linki można wygenerować klikając tutaj

W razie problemów piszcie posty to pomogę ;)
Wątek będzie aktualizowany :)

czy raz wygenerowany link bedzie juz dzialac czy trzerba go bedziegenerowac co jakis czas

0

http://www.discostacja.com.pl umie ktos stream url wyciagnac z tej strony

0

niestety nie wiem jak to sie robi

0

http://www.discostacja.com.pl umie ktos stream url wyciagnac z tej strony

0

tenpost nie istnieje

0

dziekuje za link jest ok

0
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

dziekuje za link jest ok

jak bys jeszcze tego linka mógł zrobic byloby extra http://www.radiovir.pl/

0

zeby nie bylo balaganu tutaj wpisalem pytanie na innym watku (link wrzucam tutaj bo jest tu wielu ludzi ktorzy potencjalnie moga cos wiedziec na ten temat)
stream video z apki android
https://4programmers.net/Forum/1533056

0

Witam, mógłbym prosić o dodanie do listy Eski kraśnik?
Link to: waw.ic.smcdn.pl/t104-1.mp3

0

Strona radyjko.ga/gen nie działa, radia działają dalej ale nie pamiętam ich ID :/

0

Witam, czy da się wykorzystać te powyższe w jakiejś aplikacji na Androida. Chciałbym słuchać Eski Rock na Androidzie w aplikacji innej niż EskaGo/Eska Rock bo są męczące. Najbardziej przeszkadza mi, że aplikacje te nie wyłączają muzyki po odłączeniu słuchawek / głośnika.
Czy jest aplikacja na Androida która pozwoli wykorzystać powyższe linki i będzie zatrzymywała odtwarzania po odłączeniu słuchawek?

1

ponownie pojawił się problem z wymogiem logowania :( przy próbie uruchomienia streamingu Eska Rock wymaga podania nazwy użytkownika i hasła :(

0
leszekgk napisał(a):

Czy na tym serwerze jest Eska Rock - ta podstawowa?

Generator linków jest w pierwszym poście...

leszekgk napisał(a):

ponownie pojawił się problem z wymogiem logowania :( przy próbie uruchomienia streamingu Eska Rock wymaga podania nazwy użytkownika i hasła :(

Jaki adres streamingu ?

0
PiDev napisał(a):
leszekgk napisał(a):

Czy na tym serwerze jest Eska Rock - ta podstawowa?

Generator linków jest w pierwszym poście...

Tak to wiem, że generator jest pod adresem radyjko.ga/gen
Ale zważywszy na ostatnie problemu z serwerem Eską Rock pomyślałem, że wygodniej byłoby mieć streming Eski Rock z dwóch serwerów. Dlatego pytałem się o Eskę Rock na tym drugim serwerze.

leszekgk napisał(a):

ponownie pojawił się problem z wymogiem logowania :( przy próbie uruchomienia streamingu Eska Rock wymaga podania nazwy użytkownika i hasła :(

Jaki adres streamingu ?

słuchając przez Replaio korzystam z linku:
http://radyjko.ga/stacja.url?id=38
wcześniej było wszystko dobrze, ale od około tygodnia pojawiły się problemy
na Replaio co chwilę pojawia się komunikat "Stacja tymczasowo niedostępna", natomiast jak pojawia się taki komunikat i powyższy link wkleję do przeglądarki to wyskakuje okienko z żądaniem logowania
natomiast jak po chwili streaming w Replaio zaskoczy i gra, to po wklejeniu linku do przeglądarki już nie żąda logowania i pojawia się w przeglądarce odtwarzacz

0

Zauwazylem. Problem jest gdzies w linkach eski bo u mnie hash jest zawsze aktualny ale chyba juz nie dziala z kazdym linkiem.

0

Nie działa bo zmienili script który teraz sprawdza ip dla streamu.

0

```if(navigator.userAgent.match(/(Windows NT 6\.(1|2).*Trident)/ig)) {
							var streamUrl = 'http://waw.ic.smcdn.pl/t050-1.aac?'.replace('.aac', '.mp3');
							var streamType = 'audio/mp3';
						} else {
							var streamUrl = 'http://waw.ic.smcdn.pl/t050-1.aac?';
							var streamType = 'audio/aac';
						}
						
                                                var xmlHttp = new XMLHttpRequest();
                                                xmlHttp.onreadystatechange = function() { 
                                                    if (xmlHttp.readyState == 4 && xmlHttp.status == 200)
                                                        
                                                        radioService(xmlHttp.responseText, streamUrl);
                                                }
                                                xmlHttp.open("POST", 'https://myip.ic.smcdn.pl', false);
                                                xmlHttp.send(null);
                                                
                                                
						$('#radio-controller input[name="data-radio-stream-type"]').val(streamType);
					});


> ##### [Peter Brown napisał(a)](https://4programmers.net/Forum/1561602):
> Nie działa bo zmienili script który teraz sprawdza ip dla streamu.
0

W żadnej aplikacji już nie działa poza eskago.
Natomiast próbowałem dodać nowy stream i działa tylko przy pierwszym uruchomieniu potem brak autoryzacji.

0
Peter Brown napisał(a):

W żadnej aplikacji już nie działa poza eskago.
Natomiast próbowałem dodać nowy stream i działa tylko przy pierwszym uruchomieniu potem brak autoryzacji.

Daj znać jak znajdziesz jakieś rozwiązanie problemu

0
Peter Brown napisał(a):

Daj znać jak znajdziesz jakieś rozwiązanie problemu

Jadnak po ponad roku usprawnili zabezpieczenia.
Do obejścia ale nie wiem czy jest sens.
Miło było ale się skończyło ( ͡°╭͜ʖ╮͡° )

0

Oczywiście, że jest sens :)

Z drugiej strony Eska Rock jest coraz gorsza, ostatnio notrycznie puszczają te audycje społeczno religijne - Drogowskazy, tak jakby ktoś szukał takich audycji na takim kanale??

0

Po wejściu na adres url stacji generowany jest unikatowy klucz autoryzacyjny

var auth = '9b944d56e956860c7f9336027a2ec70a4de8d7bdd02070639bc0340ec25d1ccd';

następnie jest wykonywane polecenie POST do adresu

https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get

w POST znajduje się

-----------------------------246922964813235
Content-Disposition: form-data; name="ci"

1.1.1.1
-----------------------------246922964813235
Content-Disposition: form-data; name="auth"

9b944d56e956860c7f9336027a2ec70a4de8d7bdd02070639bc0340ec25d1ccd
-----------------------------246922964813235--

i serwer zwraca resztę url'a

timestamp=1548238242&hash=95178b2f3a9afef50541e6f43dd6598ed535ecad8966ae8c641264dcc21af710&rip=1.1.1.1&chstr=9b944d56e956860c7f9336027a2ec70a4de8d7bdd02070639bc0340ec25d1ccd

Ciekawe czy ten "klucz" jest przypisywany do IP pobierającego na początku stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1