Wykonanie kodu o określonej godzinie.

0

Witam,

Na stronie mam plik do którego sa przesyłane dane przez POST co 1min.
Teraz próbuje aby o 23:59 pyły przekazane dane do innego pliku.
Zrobiłem to tak:

echo "Aktualny czas: ";echo date("H:i"); echo "<br>";
$uruchom_godzina = "23:59";
echo $uruchom_godzina." == ".date('H:i');
if($uruchom_godzina == date('H:i')){
print "<script type='text/javascript'>\n";
//zmienne JS z przypisanymi wartościami
print "var czas = $czas\n";
print "var zuzycied = $zuzycied\n";
print "var produkcad = $produkcad\n";
print "$.post('add_datald.php', { czas: czas , produkcad: produkcad , zuzycied: zuzycied });\n";
print "</script>\n";
echo "Wykonane";echo "<br>";
}

Niestety nie bardzo chce mi to działać.
Jeżeli plik uruchomię w przeglądarce to wszystkodziała prawidłowo.
Natomiast plik wywoływany przez POST nie przesyła danych do add_datald.php o określonej godzinie.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

0
$(document).ready(function(){
		var name = $name_variable.val();
		var dataString = 'name1='+ name;


			$.ajax({
			type: "POST",
			url: "'add_datald.php",
			data: dataString,
			cache: false,
	});
});

Spróbuj w ten sposób pokombinować. Wtedy w pliku add_datald.php powinieneś mieć dostęp do zmiennych przez (w tym przypadku) $_POST['name1']

0

Natomiast plik wywoływany przez POST nie przesyła danych do add_datald.php o określonej godzinie.

No a niby w jaki sposób ma, skoro przecież dopiero wywołanie JSa coś robi? Wykonując zapytanie poza przeglądarką nie stanie się absolutnie nic, ponieważ JS się nie odpali.

0

A czy
$.post('add_datald.php', { czas: czas , produkcad: produkcad , zuzycied: zuzycied });
nie przekazuje tych danych?
Pisałem że przy zładowaniu pliku przez przeglądarkę dane się zapisują.

0
Patryk27 napisał(a):

Natomiast plik wywoływany przez POST nie przesyła danych do add_datald.php o określonej godzinie.

No a niby w jaki sposób ma, skoro przecież dopiero wywołanie JSa coś robi? Wykonując zapytanie poza przeglądarką nie stanie się absolutnie nic, ponieważ JS się nie odpali.

To jak to zrobić.?

0

A czy (...) nie przekazuje tych danych?

JS wykonuje się po stronie przeglądarki.
Nie ma przeglądarki, nie ma JSa.

To jak to zrobić.?

Póki co nie napisałeś co chcesz zrobić, po co Ci to oraz najważniejsze: po kiego pchasz tam JavaScript :P

0
Patryk27 napisał(a):

Póki co nie napisałeś co chcesz zrobić, po co Ci to oraz najważniejsze: po kiego pchasz tam JavaScript :P

Chcę przesłać 3 do nastepnego dane:
$czas
$zuzycied
$produkcad

do add_datald.php tam już kod w PHP sobie je obrobi i zapisze do bazy oraz pliku t

0

Dlaczego nie możesz po prostu tego kodu wykonać prosto z tego pliku, który odpalasz POSTem?

0

Chcę przesłać 3 dane:
$czas
$zuzycied
$produkcad

do add_datald.php - tam już kod w PHP sobie je obrobi i zapisze do bazy oraz pliku txt.

0
Patryk27 napisał(a):

Dlaczego nie możesz po prostu tego kodu wykonać prosto z tego pliku, który odpalasz POSTem?

Kod już jest zbyt długi (1500linii) i się gubię.

0

zadania crona
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cron

natomiast nie do końca rozumiem, co chcesz zrobić więc nie wiem czy sie da :P

0
stivens napisał(a):

zadania crona
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cron

natomiast nie do końca rozumiem, co chcesz zrobić więc nie wiem czy sie da :P
Tylko mam darmowy hosting i Cron jest niedostępny.

0

hosting to kwestia 50zł ROCZNIE

rozumiem, że możesz nie chcieć kupować ale może nie jesteś świadom jak tanie to jest więc informuję

inną opcją byłby może jakiś zapętlony sleep z instrukcją, który by się odpalał co 24h i działał w tle ale jakikolwiek JS nie wchodzi w grę jak już ktoś wcześniej pisał

0

Kod już jest zbyt długi (1500linii) i się gubię.

:D

Próbujesz zrobić łatkę w stylu przyklejenia plastra do instalacji gazowej, bo coś od dłuższego czasu z niej syczy.
Zrefaktoryzuj ten kod, to nie będziesz musiał się nad takimi dziwactwami zastanawiać - to jest jedyne sensowne rozwiązanie.

0
Patryk27 napisał(a):

Kod już jest zbyt długi (1500linii) i się gubię.

:D

Próbujesz zrobić łatkę w stylu przyklejenia plastra do instalacji gazowej, bo coś od dłuższego czasu z niej syczy.
Zrefaktoryzuj ten kod, to nie będziesz musiał się nad takimi dziwactwami zastanawiać - to jest jedyne sensowne rozwiązanie.

No to muszę zrobić tak jak piszesz.

0

Dokładnie jak koledzy wyżej piszą. JS wykonuje się jak WTEDY I TYLKO WTEDY jak odpalasz daną stronę, dany plik na serwerze, a Ty chcesz wykonać działania w tle. Więc JS w tym przypadku się nie ima.

0

Może cron.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1