[PHP] Prawa dostepu

0

Jak zmusisc linuxowy serwer do przelkniecia pliku, uploadowanego skryptem? Korzystam do tego z funkcji Copy, ale wywala blad ze nie moze stworzyc pliku bo nie ma praw. Czy da sie z poziomu PHP ustawic takowe prawa dla pliku, i w ktorym miejscu je ustawic, przed copy gdy nie ma jeszcze pliku, czy po copy kiedy juz wywali blad ze NIE MA dostepu?--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

A nie sądzisz, że powinieneś dać odpowiednie prawa dla skryptu?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisał:
A nie sądzisz, że powinieneś dać odpowiednie prawa dla skryptu?

Moze i tak. Niwweim bo PHP sie dopiero ucze - wiec prosze o konkrety.--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Sheitar napisał:
Moze i tak. Niwweim bo PHP sie dopiero ucze - wiec prosze o konkrety.

Ja też się uczę, więc strzelam (ale wydaje się to być logiczne). Daj temu skryptowi co tworzy pliki chmod 777 i sprawdź. Może akurat zadziała?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisał:
&gtJa też się uczę, więc strzelam (ale wydaje się to być logiczne). Daj temu skryptowi co tworzy pliki chmod 777 i sprawdź. Może akurat zadziała?

OK sprawdze. Slyszalem jeszcze teorie o nadaniu praw dla katalogu do ktorego chcialbym cos zapisywac, ale to tez musze zweryfikowac :)--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

&gt OK sprawdze. Slyszalem jeszcze teorie o nadaniu praw dla katalogu

Bardzo dobre spostrzeżenie :) bo zazwyczaj o to chodzi--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

dokładnie trzeba nadać prawa dla katalogu i pliku.

Dla początkujacych polecam Windowsa Comandera.--M@ri
[email protected]

0

wiecie ze jest taka f-cja move_uploaded_file :].--- - -
Roszi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1