Wątek zablokowany 2014-10-17 08:32 przez dzek69.

Ile warty jest najprostszy CMS

0

W sumie temat pasuje też do działu praca, ale że cms jest w php to daje go tutaj.

Mam takie pytanie ile kosztuje napisanie takiego cms

Sa 4 typy użytkowników

jeden to gość to w sumie użytkownik nie zalogowany, który jak wejdzie w jakieś labolatorium to wyskoczy mu okienko z logowaniem

2 typ to student który ma dostęp tylko do treśći labolatoriów pdf, zdjęć i podstron i zmieniać swój login i swoje hasło
3 typ to pracownik który może edytować labolatorium i robić wszytko to co student
4 typ to administrator może robić wszystko czyli zmieniać uprawnienia użytkowników ich typy czyli ze użytkownika student zrobić użytkownika pracownik edytować jakie labolatorium może edytować poszczególny pracownik, dodawać użytkowników usuwać ich i usuwac labolatoria i dodawać labolatoria, edytować prawa użytkownika,

0

max 100zł, ale jakby było porządne (będzie stanowić podstawę do ew. rozbudowy). najprostRZy cms z takim kodem jak ortografią i generalnie pisany przez początkującego nie jest wart ani złotówki, choć pewnie na zlecenia.przez.net trzeba by było dać te 15 złotych :p

0

Coś jest warte tyle ile będzie za to chciał zapłacić klient - bezlitosne prawa rynku.

0
dzek69 napisał(a):

max 100zł, ale jakby było porządne (będzie stanowić podstawę do ew. rozbudowy). najprostRZy cms z takim kodem jak ortografią i generalnie pisany przez początkującego nie jest wart ani złotówki, choć pewnie na zlecenia.przez.net trzeba by było dać te 15 złotych :p

W sumie, żebyście to wycenili to musiałbym wam to pokazać, ale to nie jest jeszcze dokończone, a po drugie ten CMS jest włożony tak jak by w tą starą stronę internetową czyli wygląd ma starej strony internetowej.
Ty twierdzisz, że prosty cms max 100zł nie, żebym się porównywał do firm, ale firmy biorą za zrobienie strony internetowej około 2000 zł nie udostępniając kodu źródłowego.

0

nie udostępniając kodu źródłowego.

:D
strona w PHP bez kodu źródłowego? html jawny, js jawny, css jawny, php można szyfrować, ale takich rzeczy się nie sprzedaje (prędzej się nadaje jako trialowe demo)

a inna rzecz co robi firma, a co osoba prywatna. firma musi doliczyć od groma podatków + po prostu tak jest, że firma bierze więcej. jeżeli chcę mieć "oficjalnie" + od firmy, do której mogę się w razie co zgłosić + mam kasę - idę do firmy, albo nie potrzebuję potem kontaktu, chcę mieć najniższym kosztem - idę do takiego @tomi0001 i mu daję ułamek kwoty należny firmie - tak działa ten rynek

0

No ten post już jest lepszy bo tamtym mnie dobiłeś zdołowałeś.

0

Taki CMS jak opisałeś nie jest nic warty. Możesz takie coś napisać dla treningu, albo dla siebie jak lubisz mieć kod pod kontrolą, jednak na 99% brakuje tam masy funkcji, jest słabo zabezpieczony i bardzo awaryjny.
Żyjemy w czasach, gdzie masa rzeczy jest darmowych. Dopiero bardzo zaawansowane, "szyte na miarę", rozwiązania są coś warte.
W tym przypadku istnieje bardzo szanowany Moodle i nawet jest open source, więc nie ma problemu z dopasowaniem go do szczególnych potrzeb klienta. Za takie dopasowanie faktycznie możesz chcieć zapłatę.

0

Wiesz - zamiast płacić za CMS polecam skorzystać z czegoś darmowego - webwave CMS - lekki, prosty i konfigurowalny "przeciągnij i upuśc" lub wordpress - cieższy i z błędami ale dużo wtyczek i skórek do wyboru.

0
Corwinek napisał(a):

Wiesz - zamiast płacić za CMS polecam skorzystać z czegoś darmowego - webwave CMS - lekki, prosty i konfigurowalny "przeciągnij i upuśc" lub wordpress - cieższy i z błędami ale dużo wtyczek i skórek do wyboru.

To by nie pomogło, ponieważ ten CMS jest podpięty pod stronę internetową, a korzystając z gotowego cms nie mogę tego zrobić.
W sumie już go napisałem.

0
tomi0001 napisał(a):

To by nie pomogło, ponieważ ten CMS jest podpięty pod stronę internetową, a korzystając z gotowego cms nie mogę tego zrobić.

Wszystko da się zrobić mając kod, a skoro mówisz, że CMS jest "podpięty" pod stronę, to zgaduję, że masz dostęp do kodu obu serwisów.

0
Mauris napisał(a):
tomi0001 napisał(a):

To by nie pomogło, ponieważ ten CMS jest podpięty pod stronę internetową, a korzystając z gotowego cms nie mogę tego zrobić.

Wszystko da się zrobić mając kod, a skoro mówisz, że CMS jest "podpięty" pod stronę, to zgaduję, że masz dostęp do kodu obu serwisów.

Mam dostęp kodu tamtego serwisu i swojego CMS, a jak byś miał podpiąć gotowy cms pod jakąś stronę internetową to byś musiał rozszyfrowywać kod tego gotowego cms np. mambo.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1