Mysqli nie zwraca wyniku

0

Może to nieprzespana nocka może łapiąca choroba ale już po prostu nie mam pomysłu o co może chodzić
Gdy zapytanie dam bezpośrednio w phpMyAdmin dostaje poprawne wyniki (planowe 7 pozycji)
Jednak gdy dokładnie to samo zapytanie zostanie użyte w aplikacji nie dostaje nic ;/

Oto zapytanie:

SELECT a . * , p.amount FROM allegro a, product p WHERE a.id_product = p.id AND a.status =1 ORDER BY a.date_add ASC 

W php wygląda to tak:

$result = $this->dbHandle->query("SELECT a . * , p.amount FROM ps_allegro a, product p WHERE a.id_product = p.id AND a.status =1 ORDER BY a.date_add ASC ");

Nie działa w zasadzi tylko SELECT bo gdy jako zapytanie dam INSERT'a to normalnie dodaje do bazy... ja czegoś nie widzę czy to jakieś błąd mysqli?

0
  1. zmień łączenie na JOIN - czytelniejsze i do tego służy.
  2. nie używaj bezsensownie *. Wypisz wszystkie potrzebne pola. I tylko potrzebne
  3. być może a . * psuje (spacje)

pozdrawiaMM

0
Marcin.Miga napisał(a):
  1. zmień łączenie na JOIN - czytelniejsze i do tego służy.
  2. nie używaj bezsensownie *. Wypisz wszystkie potrzebne pola. I tylko potrzebne
  3. być może a . * psuje (spacje)

pozdrawiaMM

  1. dzięki za wskazówkę
  2. użyłem * ponieważ wszystkie pola są niezbędne.
  3. to niestety nie to - wynik nie jest zwracany nawet dla SELECT id FROM product
0

A allegro i ps_allegro to nie są różne tabele?

0
dsa napisał(a):

A allegro i ps_allegro to nie są różne tabele?

nieścisłość przepisywania - w obu przypadkach jest ps_allegro

0
brodka napisał(a):

wynik nie jest zwracany nawet dla SELECT id FROM product

A co po ->query() ??
A może jakiś errorInfo ??

0

potem pętla foreach ($result as $row){} która nie wykonuje się ani razu (wiadomo - pusty wynik)
Nie dostaje żadnego błędu (tak są włączone) wszystko wydaje się ok tylko że brak wyników - dla print_r($result) mam: mysqli_result Object()

0

Chyba nie za bardzo rozumiem na co chcesz mnie nakierować?

0

Na while. Bo masz zły foreach (tak mi się wydaje)

0

Dziękuję za pomoc, miałeś rację pętla była źle skonstruowana.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1