Brak logowania do strony - każdy może wejść.

0

Witam Serdecznie.
Potrzebuję Waszej pomocy. Mam problem ze stronę a w zasadzie z samym panelem administracyjnym do którego każdy może sobie wejść. Po wpisaniu adresu na którym dostępna jest strona czyli: www.db.mits.com.pl otwiera się od razu panel administracyjny z zalogowanym użytkownikiem a powinna się otwierać strona logowania. Wezmę wyloguj, wejdę ponownie pod podany wyżej adres i znowu jest to samo, jestem już zalogowany do panelu. Nie mam pojęcia co tu jest nie tak. Bardzo proszę o pomoc. Jeśli potrzebny jest jakiś kod to nie ma problemu. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

0

Jeśli potrzebny jest jakiś kod to nie ma problemu

:|
Nie jesteśmy wróżkami, wrzuć ten kod...

Przy okazji, masz najprawdopodobniej SQL injection w wyborze gimnazjum/liceum/co tam jeszcze było podczas edycji wpisu.

0

Wrzucam kod z 2 plików bo to zapewne w którymś z nich jest coś nie halo.

ses_log.php

 
<?php
 if ($_SESSION['login']!=session_id())
 {	 
?>
     <script language="javascript">
     window.location.href = "login.php";
    </script> 
<?php
 }
 else
 {
	 function dostep ($modul)
	 {
		 $level = mysql_fetch_assoc(mysql_query('SELECT * FROM MODUL 
	  WHERE MODUL.NAZWA="'.$modul.'"
	  AND MODUL.ID_LEVEL="'.$_SESSION['level'].'";'));
	
	   if ($level['DOSTEP']=='1')
	   {
		$dostep = 1;   
	   }
	   else 
	   {
		$dostep = 0;   
	   }
	   
	   return $dostep;
	 }
	 
 }
?>

logsuccess.php

 
<?php


require ('include/baza.php');
 if ($_GET['logout']==1)
 {
	
?>         
         <script language="javascript">
     window.location.href = "login.php";
    </script>
        
<?php
 }

 if ((isset($_POST['tbLogin'])) && (isset($_POST['tbPass'])))
 {
     $query_login=mysql_query('SELECT USER.*, LEVEL.NAZWA_LEVEL FROM USER, LEVEL WHERE USER.ID_LEVEL=LEVEL.ID_LEVEL AND USER.LOGIN="'.$_POST['tbLogin'].'";');
	 $user_login=mysql_fetch_assoc($query_login);
	 $pass=sha1(md5($_POST['tbPass']));
	 
	 if ($user_login['PASS']==$pass)
	 {
		$_SESSION['login']=session_id();
		$_SESSION['id']=$user_login['ID_USER'];
		$_SESSION['nazwisko']=$user_login['IMIE'].' '.$user_login['NAZWISKO'];
		$_SESSION['level']=$user_login['ID_LEVEL'];
		$_SESSION['level_nazwa']=$user_login['NAZWA_LEVEL'];
?>
          <script language="javascript">
     window.location.href = "index.php";
    </script> 
<?php
		 
	 }
	 else {
?>
         
   
         <script language="javascript">
     window.location.href = "login.php";
    </script>
<?php
	 }
 }
  else {
?>      
        <script language="javascript">
     window.location.href = "login.php";
    </script>
<?php
	 }
	 ?>
0
$query_login=mysql_query('SELECT USER.*, LEVEL.NAZWA_LEVEL FROM USER, LEVEL WHERE USER.ID_LEVEL=LEVEL.ID_LEVEL AND USER.LOGIN="'.$_POST['tbLogin'].'";');

1.SQL injection (chyba, że jakoś to $_POST filtrujesz gdzieś wcześniej).
2.mysql_query -

http://www.php.net/mysql_query napisał(a)

This extension is deprecated as of PHP 5.5.0, and will be removed in the future. Instead, the MySQLi or PDO_MySQL extension should be used. See also MySQL: choosing an API guide and related FAQ for more information. Alternatives to this function include:

0

Ej ty to coś sam pisałeś czy jak ?
ses_log.php

<?php if ($_SESSION['login']!=session_id()) { ?>
 <script language="javascript">
 window.location.href = "login.php";
</script> 

boże wyłączam obsługę JavaScript i w dupie mam twoje przekierowanie xD

0

Najśmieszniejsze jest to że pisała to firma która się ponoć specjalizuje w tworzeniu aplikacji webowych i wzięła za to 400zł.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1