Skrypt createfile.php mały problem

0

Witam.
Mam jeden problem ze skryptem.

Oto wycinek o który mi chodzi:

    
$sql = @mysql_query("UPDATE `gu_files` SET `downloaded` = `downloaded` + '1' WHERE `id_file` = '$subid'");		  
	  
	}
	if (isset($_REQUEST['earn']) || isset($_GET['commission'])) {
		echo "<div style='text-align:center'><strong>File created!</strong> <a href='createfile.php?download=$hash'>Click here</a> to download file.</div>";
	}
	else {
		echo '<h2 style="margin-bottom:3px;text-align:center;margin-top:10px;">No permission to create queues</h2>';	
	}

Skrypt powinien generować plik do pobrania i wyświetlać w oknie przeglądarki komunikat: File created! Click here to download file.

a wyświetla mi:

No permission to create queues

Nie wiem co może być przyczyną.

0

Sprawdź wartości zmiennych, które występują w warunku. Np. wypisz je przed warunkiem za pomocą var_dump. Ale generalnie z tego, co przedstawiasz wynika, że nie są ustawione, a któraś z nich powinna.

0
Rev napisał(a):

Sprawdź wartości zmiennych, które występują w warunku. Np. wypisz je przed warunkiem za pomocą var_dump. Ale generalnie z tego, co przedstawiasz wynika, że nie są ustawione, a któraś z nich powinna.

Podpowiedz jak to zrobić. Nie znam się za bardzo na PHP.

0

Tak przede wszystkim proponuję najpierw lepiej zapoznać się z dokumentacją programu, z którego korzystasz, bo raczej w tym leży problem.

Doklej w przeglądarce do adresu ?commission albo &commission, jeżeli są już jakieś parametry.

0
Rev napisał(a):

Tak przede wszystkim proponuję najpierw lepiej zapoznać się z dokumentacją programu, z którego korzystasz, bo raczej w tym leży problem.

Doklej w przeglądarce do adresu ?commission albo &commission, jeżeli są już jakieś parametry.

Jak dodałem

createfile.php?sid=3&commission

bez problemu działa.. hmm to jak to naprawić.

0

Chcesz, żeby działało bez tego i zawsze wyświetlał się link? Usuń warunek.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1