Funkcja podana w stringu zapisana w bazie danych

0

Witam, mam pewien problem.
W bazie danych zapisuję równocześnie (w 1 komórce) kod html, a obok niego funkcję którą chcę wykonać, a nie wyświetlić jak wygląda odwołanie do niej. Tu napotyka mnie problem: jak to zrobić... ?

<table width="100%" style="text-align:left">
<tr>szukaj("produkty","Mleko",'img");</tr></table>

Próbowałem na różne sposoby, jednak kod

echo $zmienna['komorka'];

zwraca mi coś w postaci ciągu znaków : szukaj("produkty","Mleko",'img"); które są zawarte w tabeli, czyli tabela się tworzy, niestety funkcja nie wykonuje.
Uprzejmie proszę o poradę, co mam zrobić?

Dodam że nie mogę rozwiązać tego inaczej i np wywołać funkcji wcześniej lub przenieść ją do innej komórki.

2

Wtf?
Nie wiem jak ty programujesz, że potrzebujesz zrobić coś takiego. Gdzieś wcześniej cała idea Twojego oprogramowania jest skopana.
to czego szukasz to eval (klik)

0

Użyj refleksji? http://bit.ly/zJI71b

0

Już sobie poradziłem, użyłem eval () i przy okazji nauczyłem się czegoś nowego, dzięki dzek69

0
krzysiek2541 napisał(a)

Już sobie poradziłem, użyłem eval () i przy okazji nauczyłem się czegoś nowego, dzięki dzek69

I zrobiłeś gigantyczną lukę bezpieczeństwa. Zainteresuj się refleksją. Jakiekolwiek evalowanie danych dostarczanych przez użytkownika to zło.

0

To nie są dane dostarczane przez użytkownika, sam je dostarczam :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1