Usuwanie nagłówków z arkusza od serwera

0

Szukałem ale nie mogę znaleźć jak usunąć wszystkie nagłówki z tego co wysyła serwer do klienta może mi ktoś pomóc ?

0

Że co?

0

Taa, działa na nagłówki które sami ustawimy. Post wygląda tak, jakby gość nie wiedział na jakiej zasadzie działa HTTP i chciał przepchnąć samo ciało :|

0

No właśnie o to chodzi że wiem jak działa i chciałbym wyje**ć te nagłówki by przesłać sam html.

0

no to wiesz jak działa czy nie wiesz bo sam sobie przeczysz :O

0

W czym przeszkadzają Ci nagłówki?

HTTP/1.1 200 OK
Transfer-Encoding: chunked
Date: Wed, 22 Feb 2012 23:15:26 GMT
Server: Cherokee
Content-Encoding: gzip
Vary: Accept-Encoding
X-Powered-By: chomiki
Content-Type: text/html
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache

Nagłówki dla tego tematu. Parę z nich, jak np. Transfer-Encoding, Content-Encoding i Content-Type(!) bywają kluczowe dla klienta. Bez nagłówków to byłaby nieprawidłowa komunikacja HTTP.

0

Wiem jak działa nie wiem jak usunąć je.
Przeszkadzają mi bo jak by to powiedzieć nie chcę używać do przeglądarki tylko socketów
czyli pytanie wiecie jak je usunąć czy się nie da ?

0

nie rozumiem czemu w takim razie pakujesz do tego php. nie sądzę, że da rady wywalić nagłówki z poziomu php.
ale nagłówki możesz łatwo "odciąć" od reszty. jeżeli jednak przeszkadza Ci ich ilość (bo będą np częste żądania i krótkie odpowiedzi, więc nagłówki miałyby stanowić 95% odpowiedzi) - to skorzystaj z czegoś innego. Ja bym użył node.js :]

0

jak rzuciłem okiem to się to nada dzięx ;]

0
proqix napisał(a)

Wiem jak działa nie wiem jak usunąć je.
Przeszkadzają mi bo jak by to powiedzieć nie chcę używać do przeglądarki tylko socketów
czyli pytanie wiecie jak je usunąć czy się nie da ?

Zinterpretuj je po ludzku? Zwykle nagłówki kończą się po pierwszej sekwencji \r\n\r\n występującej w odpowiedzi. Protokół HTTP się nie zmieni tylko dlatego, że wymyśliłeś sobie pójście na łatwiznę...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1